СПСР путівник СФР 2024Навчально-методичний посібник "Путівник для фахівців із соціальної роботи в таблицях і схемах" 

Навчально-методичний посібник «Путівник для фахівців із соціальної роботи в таблицях і схемах» підготовлено в рамках проєкту «Соціальні ініціативи для сімей з дітьми, на рівні громад у Дніпропетровській області», що впроваджується громадською організацією «Дніпровська ліга соціальних працівників» за фінансової підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Публікація стане у нагоді діячам громадських організацій, студентам, науковцям, працівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальним педагогам, співробітникам міжнародних організацій, урядовцям, фахівцям із соціальної роботи та усім, кого цікавлять питання надання комплексних соціальних сервісів на рівні громади. У посібнику подані матеріали основних законодавчих актів у вигляді опорних схем, таблиць та текстових пояснень. 

Бібліографічний опис: Путівник для фахівців із соціальної роботи в таблицях і схемах : навчально-методичний посібник [електронне видання] / автор. кол. О. Білько, І. Борощук, Т. Василюк, І. Лисоконь, В. Османова. Кривий Ріг : КДПУ, 2024. 39 с.

(Завантажити)

26964

СПСР титулка методичка неформальна 2024Методичні рекомендації до здійснення неформальної освіти в
соціальній та гуманітарній сфері

Запропоновані методичні рекомендації спрямовані на розвиток професійної компетентності соціальних працівників щодо здійснення соціальної роботи, соціального захисту і надання соціальних послуг особам в складних життєвих обставинах, дітям, підтримки соціальним працівникам. Вони включають роботу з такими сім’ями як з сім’ями в СЖО в громаді, враховують специфіку стану соціальних працівників, які працюють в умовах величезного навантаження. Рекомендації містять як теоретичні розробки щодо сутності неформальної освіти в соціальній та гуманітарній сфері в війну, так і узагальнення досвіду реальної роботи, що робить їх практично значущими. Стануть в нагоді для фахівців із соціальної роботи, соціального захисту, здобувачів освіти, аспірантів, викладачів ЗВО тощо.

Бібліографічний опис: Методичні рекомендації до здійснення неформальної освіти в соціальній та гуманітарній сфері / Василюк Т., Караман О., Лазаренко О., Назмієв А., Недря К., Островська Н.., Павлик Н., Присяжнюк В., Трубавіна І., Юрків Я. ; за ред. О. Караман, І. Трубавіної. Полтава : ЛНУ імені Тараса Шевченка ; Кривий Ріг : КДПУ, 2024. 232 с.

(Завантажити)

26956

СПСР титулка згуртованість 2024Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю "Згуртованість суспільства в умовах воєнного стану: актуальність, виклики та шляхи їх подолання"

У збірнику тез висвітлено вітчизняний досвід з забезпечення соціальної  згуртованості засобами соціальної роботи, соціальної  педагогіки; досвід забезпечення адаптації та інтеграції біженців в розвинутих  країнах; законодавчі ініціативи, юридичні та політико-правові шляхи вирішення проблеми єдності та згуртованості суспільства в умовах воєнного стану; мультидисциплінарний характер забезпечення соціальної  згуртованості в умовах війни; психосоціальну підтримку населення в умовах  війни, збереження ментального здоров’я, соціальну підтримку і допомогу вразливим  категоріям населення соціальну згуртованість як категорію національної безпеки, педагогіки, соціальної психології, філософії тощо.

Бібліографічний опис: Згуртованість суспільства в умовах воєнного стану: актуальність, виклики та шляхи їх подолання : збірник тез Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, м. Кривий Ріг, 16-17 травня 2024 року. Кривий Ріг : КДПУ ; Полтава : ЛНУ імені Тараса Шевченка. 2024. 396 с.

(Завантажити)

26692

СПСР посібник тренінг 2024Навчально-методичний посібник "Організаційно-педагогічні аспекти проведення тренінгів з питань соціального захисту і соціальної роботи в умовах воєнного стану"

Запропонований посібник присвячений актуальним питанням організації та проведення тренінгів з соціальних питань в умовах воєнного стану в Україні. Він включає теоретичні та методичні аспекти організації та проведення тренінгів, вимоги до їх проведення в умовах воєнного стану, поняття тренінгу як форми організації освітнього процесу в неформальній освіті, як освітньої технології, методи навчання на тренінгу, роль тренера в аудиторії, особливості тренінгів з дітьми та дорослими, онлайн та офлайн. У методичній частині наведено особливості проведення тренінгів з дітьми та дорослими, в умовах воєнного стану, в гуманітарній сфері тощо. Посібник буде корисним для всіх фахівців, які проводять тренінги у воєнний стан.

Бібліографічний опис: Організаційно-педагогічні аспекти проведення тренінгів з питань соціального захисту і соціальної роботи в умовах воєнного стану : навчально-методичний посібник / Василюк Т., Іванова К., Караман О., Лисоконь І., Недря К., Островська Н., Парфанович І., Размолодчикова І., Трубавіна І., Чередниченко О. ; за ред. І. Трубавіної. Кривий Ріг : КДПУ, 2024. 182 с.

(Завантажити)

26694

титульний аркуш монографіїМонографія "Концептуально-технологічна модель підготовки майбутніх фахівців соціально-педагогічної сфери"

Колективна монографія містить матеріали, присвячені висвітленню актуальних питань вітчизняної соціальної освіти, формуванню професійної компетентності майбутніх соціально-педагогічних фахівців, особливостей їх соціалізації у процесі практичної підготовки та реалізації інноваційних методик професійної підготовки до роботи з окремими групами клієнтів. Монографія виконана в рамках наукової теми «Соціально-педагогічні засади формування професійно орієнтованої особистості в умовах державної освітньої політики» (державний реєстраційний номер 0120U104338).
Наукову працю адресовано здобувачам вищої освіти, молодим ученим, науково-педагогічним працівникам закладів вищої освіти та наукових установ, фахівцям-практикам та всім зацікавленим особам.

Бібліографічний опис: Концептуально-технологічна модель підготовки майбутніх фахівців соціально-педагогічної сфери [монографія] / авт. кол. Т. Василюк, І. Лисоконь, І. Размолодчикова, І. Шимко; упор. І. Лисоконь. Кривий Ріг : КДПУ, 2022. 169 с. DOI: https://doi.org/10.31812/123456789/6416.

(Завантажити)

 

 

19574

титулка зборник 1Збірник тестових завдань з педагогічних фахових дисциплін для самостійної роботи здобувачів вищої освіти

У посібнику зібрано та логічно структуровано тестові завдання для самостійного виконання та самоперевірки знань з педагогічних дисциплін, а саме: загальна педагогіка, історія педагогіки, теорія і методика виховання, школознавство, соціалізація особистості, соціальна педагогіка. Навчальний матеріал орієнтований на самостійну підготовку здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр», «магістр».

Бібліографічний опис: Збірник тестових завдань з педагогічних фахових дисциплін для самостійної роботи здобувачів вищої освіти / автор. кол. Шимко І. М., Талаш І. О., Зичков А. К., Размолодчикова І. В., Лисоконь І. О. ; упоряд. Василюк Т. Г., Размолодчикова І. В. Кривий Ріг : КДПУ, 2021. 76 с.

(Завантажити

 

 

 

 

 

16384

титулка Сучасна освітаКафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи маючи налагоджений зв'язок із закладами освіти Кривого Рогу, Криворізького району та Дніпропетровщини задля реалізації творчого потенціалу, популяризації наукової діяльності та публікації актуальних результатів досліджень освітянами здійснює випуск збірника наукових та науково-методичних праць "СУЧАСНА ОСВІТА В РЕАЛІЯХ ТА ПЕРСПЕКТИВАХ: СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ". 

"Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект" як збірник наукових і науково-методичних праць випускається з 2018 року за результатами наукової, освітньої, методичної, профорієнтаційної і навчально-виховної співпраці кафедри із закладами освіти. У збірнику висвітлено теоретичні та методичні аспекти проблем сучасної психології, педагогіки та соціальної педагогіки, розглянуто традиційні й нетрадиційні підходи до різних психологічних, педагогічних і соціально-педагогічних явищ, відображено результати наукових досліджень та методичних розробок педагогічних працівників закладів освіти, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, молодих учених, практиків, експертів та інших фахівців в галузі освіти і соціально-педагогічної роботи. 

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць / редкол. І. М. Шимко, І. О. Талаш. – Вип. 1. – Кривий Ріг: КДПУ, 2018. – 366 с. (Завантажити)

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць / редкол. І. М. Шимко, І. О. Талаш. – Вип. 2. – Кривий Ріг: КДПУ, 2019. – 260 с. (Завантажити)

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць / редкол. І. Шимко, І. Талаш. – Вип. 3. – Кривий Ріг: КДПУ, 2020. – 116 с. (Завантажити)

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць / редкол. І. Шимко, І. Талаш. Вип. 4. Кривий Ріг: КДПУ, 2022. 167 с. (Завантажити)

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць [електронний збірник] / редкол. І. Шимко, Т. Василюк, І. Лисоконь, З. Мірошник, І. Размолодчикова та А. Зичков. Вип. 5. Кривий Ріг: КДПУ, 2023. 157 с. (Завантажити)

Сучасна освіта в реаліях та перспективах: соціально-педагогічний аспект: збірник наукових і науково-методичних праць [електронний збірник] / редкол. І. Шимко, Т. Василюк, І. Лисоконь, І. Размолодчикова; упор. І. Лисоконь. Вип. 6. Кривий Ріг: КДПУ, 2024. 148 с. (Завантажити)

17377

Титулка Акт.пит.СПП освітиЗбірник наукових та науково-методичних праць "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ТА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ" виходить до друку в рамках одноіменної конференції, яка традиційно проходить на базі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету. Збірник виходить у світ з 2017 року.

У кафедральних збірниках наукових і науково-методичних праць висвітлено теоретичні та методичні аспекти проблем сучасної освіти, педагогіки та психології, розглянуто актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти, розкрито традиційні й нетрадиційні підходи до різних педагогічних і психосоціальних явищ, відображено результати наукових досліджень та методичних розробок молодих учених, магістрантів, студентів університету, провідних учителів міста. У збірниках друкуються тези доповідей за спеціальностями: 011 Освітні, педагогічні науки; 013 Початкова освіта; 053 Психологія; 231 Соціальна робота. 

Актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти: збірник наукових і науково-методичних праць / Редкол. І. М. Шимко, І. В. Онищенко. – Вип. 3. – Кривий Ріг: КДПУ, 2017. – 200 с. (Завантажити)

Актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти: збірник наукових і науково-методичних праць / Редкол. І. М. Шимко, І. О. Талаш. – Вип. 5. – Кривий Ріг: КДПУ, 2019. – 194 с. (Завантажити)

Актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти: збірник наукових і науково-методичних праць / Редкол. І. Шимко, І. Талаш. – Вип. 6. – Кривий Ріг: КДПУ, 2020. – 160 с. (Завантажити)

Актуальні питання соціально-педагогічної та початкової освіти: збірник наукових і науково-методичних праць / Редкол. І. Шимко, І. Талаш. – Вип. 7. – Кривий Ріг: КДПУ, 2021. – 148 с. (Завантажити)

17372
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31