15 листопада 2022 р. на кафедрі соціології та масових комунікацій відбувся круглий стіл за участю викладачів, випускників та стейкхолдерів спеціальності 054 Соціологія. Метою зустрічі стало обговорення проєкту ОПП «Соціологія» за другим освітнім рівнем (магістри).

Круглий стіл стейкхолдери1

         Захід розпочала завідувач кафедри Ірина Грабовець, яка наголосила на необхідності співпраці із потенційними працедавцями під час навчання фахівців у соціології, масових комунікації, реклами та журналістики й представила гарантів освітньо-професійної програми. Також вона означила, що мета програми – забезпечити здобувачеві вищої освіти засвоєння знань у сфері соціології на належному рівні та розвивати його професійні уміння і навички, що надасть можливість вільного доступу до працевлаштування та наукової діяльності.

Внутрішніми і зовнішніми стейкхолдерами було розглянуто широке коло питань, зокрема, працевлаштування випускників, перспективи подальшого розвитку кафедри, удосконалення змісту освітньо-професійної програми. Відбувся обмін думками щодо змістовного наповнення навчальних дисциплін, оновлення переліку професійних компетенцій, важливих на регіональному ринку праці. Представники криворізьких компаній і підприємств, висловили підтримку напрямів розвитку кафедри та готовність до співпраці, вказали на слабкі і сильні сторони спеціальності, визначити конкретні навички, яких потребують випускники кафедри.

Зокрема, Наталя Кожем’яка, головний фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Криворізького місцевого центру з надання БВПД ознайомила присутніх із інформацією про актуальні вакансії, вимогами роботодавців до працівників із соціологічною освітою.

Круглий стіл стейкхолдери2

Оксана Лаже, начальник відділу підтримки локальних груп активностей мешканців КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» висловилася про підтримку у проходженні студентами практики на базі Криворізького міськвиконкому.

Проведена зустріч дала змогу робочій групі на чолі з гарантом Людмилою Калашніковою вивчити думку всіх сторін, які зацікавлені у конкурентоспроможності майбутніх випускників-соціологів на ринку праці. Гарант висловила слова подяки усім учасникам засідання за слушні пропозиції та зазначила, що висловлені думки будуть враховані під час перегляду навчального плану й освітньо-професійної програми підготовки магістрів за спеціальністю 054 Соціологія.

21993
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30