ДО 58

26 червня відбулося засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачів ступеня  вищої освіти "бакалавр" зі  спеціальності 022 Дизайн, 022.02 Дизайн одягу (взуття). 

Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості безпосереднього вивчення та врахування європейського street style у проєктуванні одягу на прикладі Німеччини. Результати дають змогу більш повно охарактеризувати вуличну моду та її трансформації в сучасному дизайні одягу. Дослідження може бути корисним для аналізу соціальних аспектів моди, дозволяє вивчити роль моди у формуванні ідентичності, показників соціального статусу та культурних стереотипів. На базі дослідження розроблено авторську творчу колекцію жіночого одягу джерелом натхнення якої став європейський street style Німеччини та виготовлено жіночий костюм в матеріалі.

26909

Захист Графічний дизайн 32

25 червня 2024 року відбувся відкритий захист кваліфікаційних робіт на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» за спеціальністю  022 «Дизайн» (Графічний дизайн). На розгляд екзаменаійної комісії були представлені актуальні дослідження та концептуальні дизайн-проєкти. 

26892

вебінар 27.05

У межах співпраці  кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Криворізького державного педагогічного університету та кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського  27 травня 2024 року було проведено  вебінар на тему: «Досвід використання спеціалізованих комп’ютерних програм для вирішення дизайнерських задач. Комп’ютерне моделювання в проєктуванні і дизайні закладів ресторанного господарства». 

Спікери вебінару: старший викладач технологій в ресторанному господарстві, готельно-ресторанної справи та підприємництва Юрій Коренець (ДонНУЕТ) та викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Олексій Пікущий (КДПУ).

На вебінарі були присутні здобувачі  ДонНУЕТ, які навчаються за спеціальностями «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа», а також студенти КДПУ, які здобувають освіту за освітньо-професійними  програми «Дизайн середовища» та "Графічний дизайн" спеціальності 022 "Дизайн".

Матеріал вебінару викликав зацікавленість аудиторії і відкрив перспективи для подальшої міжкафедральної співпраці.

26774

Малюй КР 16

На запрошення Управління культури виконкому Криворізької міської ради викладачів кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Криворізького державного педагогічного університету було запрошено до складу експертної мистецької ради "МАЛЮЙ КР".

Малюй КР 4

26549

посвята у дизайнери 7

День дизайнера на кафедрі декоративно-прикладного мистецтва та дизайну: незабутні пригоди та посвята у дизайнери!


З нагоди Всесвітнього  дня дизайнера на кафедрі декоративно-прикладного мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення факультету мистецтв КДПУ вирував справжній квест під назвою "Шляхом великих митців".

У вівторок 23 кітня 2024 р. студенти 1 курсу спеціальності "022 Дизайн" отримали завдання на проходження квесту "Шляхом великих митців".

26374

вебінар

В межах співпраці кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну КДПУ та кафедри дизайну навчально-наукового інституту мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, активні студенти 3 курсу художньо-графічного відділення факультету мистецтв, спеціальності 022 "Дизайн" відвідали вебінар "Креативні запозичення у графічному дизайні". 

26371

4о

Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну приєдналася  до відвідування дистанційних заходів тижня дизайну, який проходив 1 – 7 квітня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну. 

Викладачі кафедри та здобувачі освіти зі спеціальності 022 "Дизайн" відвідали  відкриті лекції:  

Лекція «Сучасний дизайн середовища закладів загальної середньої освіти», доц. Д. Косенко.

Лекція «Розробка колекцій одягу: етапи, джерела натхнення, дизайнерські практики світових Будинків моди», проф. К. Пашкевич.

Лекція «The fashion photography design», фотодизайнер A. Verkhovetskyi (Велика Британія).

Лекція «Український та європейський модерн та модернізм: аспекти взаємовпливів», проф. О. Колісник.

 

26355

н. т. практика 2024 1

08 квітня 2024 р. проведено настановчу конференцію з навчально-технологічної  практики для студентів 2 курсу спеціальності 022 "Дизайн".

Мета навчально-технологічної практики: забезпечення якості підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності 022 "Дизайн" на початковому етапі ознайомлення з основними рисами дизайну, технологіями втілення в практику його об’єктів та творів, а також вивчення в загальному вигляді складу, побудови, структури і властивостей природних та промислових об’єктів та закономірностей їх художньої трансформації.

Завдання навчально-технологічної практики – виконання навчальних замальовок з натури, спрямованих на засвоєння побудови і структури природних та промислових  об’єктів з їх властивостями та використання цих знань у проєктній практиці. Основним завданням навчально-технологічної практики є оволодіння методами творчої інтерпретації натурного зображення, стилістичної трансформації окремих елементів в декоративний проєктний малюнок.

н. т. практика 2024 2

н. т. практика 2024 4

26030

лекція фешн фотографія 2

 лекція фешн фотографія 5

3 квітня 2024 року викладачі кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, а також здобувачі вищої освіти за спеціальністю 022 «Дизайн», відвідали відкриту лекцію на тему: «The Fashion Photography Design». Лекція була організована колегами з Київського національного університету технологій та дизайну в межах тижня дизайну. Лектором виступив фотодизайнер А. Verkhovetskyi з Великої Британії.

Додаткову інформацію та можливість безпосереднього спілкування з відомим фотодизайнером також отримали студенти КДПУ, які обрали для вивчення у 6 семестрі вибіркову дисципліну «Фешн-стайлінг і фотографія» (викладач Анна Ємельова).

25986

03 практика

У період з 02 лютого по 15 березня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) рівнів вищої освіти кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну проходили виробничу практику, як обов’язкову освітню компоненту освітньо-професійних програм: «Графічний дизайн», «Дизайн одягу», «Дизайн середовища».

25846
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31