конф140618

14 червня 2018 р. відбулась звітна конференція Первинної профспілкової організації Криворізького державного педагогічного університету. Про що ж говорили, що вдалось реалізувати і які власне плани на майбутнє, читайте далі.

З нагоди Дня вшанування учасників АТО 116 делегатів конференції розпочали роботу з хвилини мовчання у пам’ять випускників університету, які загинули під час бойових дій на Сході країни.

конф140618

Голова первинної профспілкової організації КДПУ Л. В. Бурман нагадала про структуру профспілки, підкреслила, що основною метою діяльності ППО КДПУ є захист прав і лобіювання інтересів її членів в університеті та за його межами. Організація працює з 30-х років минулого століття, вона є членом Дніпропетровської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

конф140618

Особливою для ППО КДПУ є діяльність щорічної Всеукраїнської Школи молодіжного лідерства «ПроЯв», яку у 2017 році було проведено вже вп’яте. Цього року до її організації й проведення долучилась ВМГО «Національний студентський союз», а також Проект «Містки громадської активності», що впроваджується Центром культурного менеджменту (Львів). У рамках школи було проведено Всеукраїнський молодіжний форум Університет для молоді – активна молодь для розвитку університету».

Л. В. Бурман нагадала про важливість спільних дій у роботі ППО КДПУ, розповіла про діяльність профспілок із забезпечення гарантій добробуту і захисту прав освітян. Людмила Володимирівна наголосила на окремих актуальних питаннях соціального захисту працівників КДПУ, їх заохочення і підтримки, розподілу навчального навантаження і робочого часу. Голова профспілки підкреслила важливість проведення іміджевих заходів задля формування соціального капіталу університету і закликала присутніх до активної співпраці.

конф140618

Голова ревізійної комісії ППО КДПУ Н. А. Хараджян представила звіт про фінансово-економічну діяльність організації, у якому надала відомості про кошторис профспілки: загальну суму доходів і основні статті витрат, динаміку розподілу коштів, стан розрахункового рахунку на кінець звітного періоду.

конф140618

Голова постійної комісії ППО КДПУ з питань охорони праці Д. Є. Бобилєв повідомив про заходи щодо додержання вимог законодавства з питань безпеки праці, розповів про громадський контроль цієї діяльності.

конф140618

Голова культурно-масової комісії ППО КДПУ О. М. Ярошенко розповіла про низку заходів культурно-мистецького і благодійного спрямування. Серед них – участь в організації і проведенні «Студентської весни», традиційного фестивалю городового козацтва, заходів до Дня працівників освіти і до Дня студента, флешмобів, фотовиставок й конкурсів, а також волонтерська робота – благодійні акції «Подаруй надію» і «Подаруй солдату свято». Олена Миколаївна наголосила на важливості відродження традицій університету – таких, як спільне відвідування культурних заходів і екскурсій вихідного дня.

конф140618

Голова постійної комісії з питань спортивної роботи та оздоровлення В. І. Марчик повідомила про вдосконалення спортивної бази університету, розповіла про участь студентів і працівників у змаганнях і чемпіонатах, традиційні Універсіади і святкування Дня фізичної культури і спорту, створення на базі університету Школи дзюдо, зустрічі з відомими шахістами тощо.

конф140618

Заступник голови ППО КДПУ Т. І. Вавринюк наголосила на важливості конструктивного діалогу, колегіальності й гласності у співпраці профспілки й адміністрації університету, підкреслила важливість вчасного і повного інформування трудового колективу з питань роботи профспілкової організації, необхідність вивчення громадської думки у межах профспілки – консолідованої сили, яка працює в інтересах університету і його колективу.

конф140618

Завідувач кафедри російської філології та зарубіжної літератури М. О. Дудніков поділився роздумами про важливість збалансованості трансформаційних процесів у суспільстві, особливості сучасної соціальної динаміки; підкреслив важливість згуртованості профспілки і вмотивованості її членів. Микола Олексійович розповів про важливу ділянку профспілкової роботи – допомогу колегам, які найбільше потребують уваги і підтримки університетської громади.

конф140618

Керівник студентського клубу Ю. О. Баруліна у своєму виступі подякувала профспілковій організації за поновлення традиції колективних екскурсій і практику часткової компенсації вартості оздоровлення працівників університету.

конф140618

Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко закликав присутніх до відкритого і конструктивного діалогу задля досягнення спільної мети адміністрації, профспілки і всіх працівників і студентів – забезпечення добробуту і процвітання університету і його громади; позитивно охарактеризував активність і зміст діяльності профспілкової організації Криворізького педагогічного.

На завершення конференції Л. В. Бурман ознайомила делегатів конференції з новою редакцією Положення про первинну профспілкову організацію КДПУ. Зокрема, до документу було запропоновано внести зміни відповідно до оновленого Статуту університету. Серед інших новинок проекту – пункти про волонтерську і проектну діяльність організації, фандрайзинг тощо.

За підсумками роботи конференції було ухвалено дві Постанови: щодо визнання задовільною роботи профспілкового комітету ППО КДПУ за період з 31 травня 2017 р. по 14 червня 2018 р. та затвердження звіту про роботу ревізійної комісії ППО КДПУ за період з 31 травня 2017 р. по 14 червня 2018 р., і про затвердження нової редакції Положення про первинну профспілкову організацію університету.

5184
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31