dist agora 1

У Криворізькому педагогічному дистанційним є не лише навчання, а й цікаве фахове спілкування. 6 квітня 2020 року майбутні історики та їх наставники вже вдруге взяли участь у віртуальному засіданні «Агори» дискусійного клубу спеціальності «Історія» факультету географії, туризму та історії.

Після вдалого першого досвіду дистанційного засідання клубу, учасники зголосилися продовжити цю новітню традицію – цього разу з живим обговоренням у Google Hangouts. 6 квітня темою спілкування на віртуальній «Агорі» стали пропагандистські кампанії доби Великого терору. Учасники засідання говорили про можливості формування суспільної свідомості засобами пропаганди, виникнення й розвиток образу ворога за часів Великого Терору, знайомилися зі статистичними відомостями й переглядали архівні документи.

dist agora 1

Незвичайний формат не став на заваді цікавій та плідній дискусії. «Образ «ворога народу»: механізми формування в умовах Великого Терору 1937-1938 рр. в Україні» – такою була тема центральної презентації засідання. Її автор, магістр спеціальності «Історія» Михайло Сазонов, розповів про хронологічні рамки й статистику використання термінів, які вживала радянська влада на позначення «ворогів народу», продемонстрував розповсюдження цього дискурсу в тогочасних засобах масової інформації на прикладі публікацій у газеті «Правда». Доповідач звернув увагу присутніх на специфічну лексику, яка використовувалася у пропагандистських дописах часів Великого Терору.

dist agora 2

«Поле для експериментів розширюється, далі – більше», – переконана зав. кафедри історії України та правознавства, канд. істор. наук, доц. Н. А. Печеніна. Бажаємо учасникам дискусійного клубу цікавого полемічного досвіду й нових вражень від професійного спілкування!

11204
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30