easter20 1

Науково-дослідницька робота студентів, аспірантів і викладачів Криворізького педагогічного має різні форми та охоплює найрізноманітніші теми. Напередодні святкування Великодня аспірантка кафедри української мови факультету української філології Юлія Кекало виконала невеличке дослідження, присвячене найсвітлішому святу весни. Прес-центр дізнавався подробиці.

Великдень – це найдавніше християнське свято, яке має безліч традицій та звичаїв. Воно символізує прихід весни та Воскресіння Ісуса Христа. Досліджень, які стосуються походження цього свята, становлення традицій та звичаїв, існує небагато.

easter20 2

Стаття написана з метою виховання та донесення інформації до студентів і викладачів. Задум цього дослідження з'явився в авторки ще рік тому: вона захотіла з'ясувати походження цього свята, а також зрозуміти відмінність між Пасхою та Великоднем.

Аспірантка Юлія Кекало розповіла: «Написавши цю замітку, я зрозуміла, чому це свято називають Пасхою або Великоднем. Аналізуючи літературу, я з'ясувала, що Великдень має дуже давню історію: його святкували задовго до Воскресіння Христового. Своїм корінням свято сягає язичницьких вірувань. Працюючи над цим дослідженням, я відкрила для себе багато нового, дізналася речі, про які ми навіть не замислюємося».

Детальніше з дослідженням можна ознайомитися за покликанням.

Криворізький педагогічний вітає всіх зі святом!

11338
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок