img39

22 травня 2020 року було визначено переможців ІІІ Учнівського конкурсу науково-пошукових та творчих робіт з української і світової літератур та української мови «СТИЛОС» для учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти.

У 2018 році кафедра української та світової літератури факультету української філології організувала конкурс науково-пошукових робіт «СТИЛОС», спрямований на профорієнтаційну роботу, а також пошук і підтримку філологічно обдарованої молоді. Головою оргкомітету та автором проєкту стала доктор філологічних наук, проф. С. І. Ковпік.

Конкурс складається з чотирьох секцій: «Творчі роботи», «Зарубіжна література», «Українська література» та «Українська мова».

img40

«Цього року я разом зі своєю ученицею вперше брала участь у цьому конкурсі. У 2009 році я закінчила факультет української філології, тож мені дуже хотілося знову зустрітися з викладачами та презентувати журі наш з ученицею науковий проєкт. Результатом дуже задоволені. У секції «Українська література» ми посіли друге місце. Плануємо на наступний рік також подавати заявку та брати участь у цьому конкурсі», – зазначила науковий керівник, учитель української мови та літератури ЗОШ № 126 м. Кривого Рогу О. І. Горбунова.

Кількість робіт кожного року збільшується. Так, цьогоріч участь у конкурсі взяли 23 учасники. У зв’язку з карантинними обмеженнями було проведено лише один етап – оцінку якості написання науково-пошукових робіт.

Голова конкурсу науково-пошукових робіт С. І. Ковпік розповіла: «Третій конкурс «СТИЛОС-2020» засвідчив, що інтерес до нашого наукового заходу постійно зростає, а підтвердженням цього є значна кількість робіт учасників. Помітно покращилася якість науково-пошукових робіт учнів. Особливо хочу відзначити роботи секції «Зарубіжна література», котра була найчисельнішою, а ще учні цієї секції відійшли від творів програми «Зарубіжної літератури» і виявили інтерес, наприклад, до повісті Елізабет Ґілберт «Їсти, молитись, кохати» або ж Ж. Перека «Життя спосіб вживання». Члени журі отримали неймовірне задоволення від прочитання змісту цих робіт. І попри те, що другий етап конкурсу у зв'язку з карантином не відбувся, ми переконалися, що наукові керівники, а це переважно випускниці факультету української філології КДПУ, належним чином організовують наукову роботу своїх учнів, розвиваючи їхні вміння мислити аналітично».

img74

На сторінці факультету української філології КДПУ оприлюднено результати конкурсу з переліком призових місць. Згодом усі учасники отримають подяки, а переможці будуть нагороджені дипломами.

Криворізький педагогічний вітає юних переможців та бажає не зупинятися на досягнутому!

 
12018
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31