img39

22 травня 2020 року було визначено переможців ІІІ Учнівського конкурсу науково-пошукових та творчих робіт з української і світової літератур та української мови «СТИЛОС» для учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти.

У 2018 році кафедра української та світової літератури факультету української філології організувала конкурс науково-пошукових робіт «СТИЛОС», спрямований на профорієнтаційну роботу, а також пошук і підтримку філологічно обдарованої молоді. Головою оргкомітету та автором проєкту стала доктор філологічних наук, проф. С. І. Ковпік.

Конкурс складається з чотирьох секцій: «Творчі роботи», «Зарубіжна література», «Українська література» та «Українська мова».

img40

«Цього року я разом зі своєю ученицею вперше брала участь у цьому конкурсі. У 2009 році я закінчила факультет української філології, тож мені дуже хотілося знову зустрітися з викладачами та презентувати журі наш з ученицею науковий проєкт. Результатом дуже задоволені. У секції «Українська література» ми посіли друге місце. Плануємо на наступний рік також подавати заявку та брати участь у цьому конкурсі», – зазначила науковий керівник, учитель української мови та літератури ЗОШ № 126 м. Кривого Рогу О. І. Горбунова.

Кількість робіт кожного року збільшується. Так, цьогоріч участь у конкурсі взяли 23 учасники. У зв’язку з карантинними обмеженнями було проведено лише один етап – оцінку якості написання науково-пошукових робіт.

Голова конкурсу науково-пошукових робіт С. І. Ковпік розповіла: «Третій конкурс «СТИЛОС-2020» засвідчив, що інтерес до нашого наукового заходу постійно зростає, а підтвердженням цього є значна кількість робіт учасників. Помітно покращилася якість науково-пошукових робіт учнів. Особливо хочу відзначити роботи секції «Зарубіжна література», котра була найчисельнішою, а ще учні цієї секції відійшли від творів програми «Зарубіжної літератури» і виявили інтерес, наприклад, до повісті Елізабет Ґілберт «Їсти, молитись, кохати» або ж Ж. Перека «Життя спосіб вживання». Члени журі отримали неймовірне задоволення від прочитання змісту цих робіт. І попри те, що другий етап конкурсу у зв'язку з карантином не відбувся, ми переконалися, що наукові керівники, а це переважно випускниці факультету української філології КДПУ, належним чином організовують наукову роботу своїх учнів, розвиваючи їхні вміння мислити аналітично».

img74

На сторінці факультету української філології КДПУ оприлюднено результати конкурсу з переліком призових місць. Згодом усі учасники отримають подяки, а переможці будуть нагороджені дипломами.

Криворізький педагогічний вітає юних переможців та бажає не зупинятися на досягнутому!

 
12018
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок