img7

Криворізький педагогічний – це академічний осередок, до якого долучаються не лише здобувачі вищої освіти, а й учні загальноосвітніх закладів міста. Традиційно за сприяння кафедри фізики та методики її навчання фізико-математичного факультету в червні розпочинаються літні екскурсії до астрономічної обсерваторії КДПУ.

img8

Такі заходи проводять задля підвищення зацікавленості дітей в астрономії та фізиці, надання можливості довідатися багато нової та корисної інформації, а також на власному досвіді дізнатися, чому та як навчають у Криворізькому педагогічному.

Екскурсії організовують за поданими запитами вчителів або класних керівників шкіл; відбувається обговорення та вибір теми, яка буде особливо цікавою для учнів певного віку. У кабінеті, де проходить зустріч, розміщено макети Сонячної системи та різних сузір’їв, зоряні карти, телескопи, глобуси зоряного неба й Місяця тощо.

img15

Головною особливістю таких екскурсій є те, що вони проводяться вдень, і за умов гарної погоди відвідувачі можуть спостерігати плями на Сонці за допомогою телескопу.

«Традиційно більшість таких екскурсій проходить саме в червні, коли діють пришкільні літні табори. Як на мене, то цей напрям є дуже перспективним, адже діти цікавляться астрономією, у них виникає купа запитань, з’являється зацікавленість. Тут вони отримують чимало позитивних емоцій, що відповідно впливає на їх сприйняття навчання в закладі вищої освіти й створює позитивний імідж нашого університету», – розповіла прес-центру канд. фізико-математичних наук, доц. кафедри фізики та методики її навчання С. Л. Мальченко.

img16

3 червня 2021 року до екскурсії астрономічною лабораторією долучилися учні 7 класу Криворізького природничо-наукового ліцею на чолі зі своїм класним керівником. Гідом для маленьких дослідників стала С. Л. Мальченко, якій допомагали студенти фізико-математичного факультету.

Під час екскурсії діти почули багато нового про Сонячну систему й дізналися, що в ній існує вісім великих планет та різні карликові планети, ознайомилися з рельєфом Місяця, довідалися назви нових для них сузір’їв, навчилися їх знаходити. Наприкінці зустрічі учні мали змогу провести невеличке дослідження та з’ясувати, чому зодіакальних сузір’їв тринадцять, а в гороскопі їх лише дванадцять, і яким є походження їхніх назв.

img20

Нагадаємо, що в Криворізькому педагогічному можна відвідати екскурсії до хімічної лабораторії, зоологічного музею, «Школи робототехніки», а також долучитися до нового Літнього математичного табору MathCampKDPU – 2021.

15996
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31