kah_1

У червні 2021 року у дистанційному форматі відбувся ХХІ Міжнародний конкурс молодих дизайнерів-модельєрів «Печерські каштани». До нього долучилися студенти художньо-графічного відділення факультету мистецтв Криворізького педагогічного. Результати цього конкурсу стали відомі лише нещодавно.

kah_2

Головним задумом конкурсу було виявлення ставлення молоді до еволюції мистецтва костюму, вихід за рамки повсякденності, демонстрування власних, а іноді «провокативних» ідей у формі та оздобленні відповідного образу. Були представлені різноманітні номінації, а саме: «Одяг», «Взуття» та «Текстиль».

kah_3

До цього проєкту долучилися студентки ІІІ курсу спеціальності 022 «Дизайн одягу» Анна Косяк, Аліна Павленко, Олена Дрок, а також студентка IV курсу Юлія Пуц, яка представила власну колекцію «Гострий блиск» у номінації «Одяг» та була нагороджена дипломом учасника.

kah_4

Почесне ІІ місце у номінації «Текстиль» посіла студентка IV курсу спеціальності 022 «Графічний дизайн» Ірина Куделя за свій проєкт у техніці вишивки бісером «Образи Святих покровителів».

kah_5

Керівником та ідейним натхненником наших учасниць стала в. о. завідувачки кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну А. П. Ємельова, яка розповіла прес-центру про підготовку й участь студенток у конкурсі:  «Дівчата поставилися до участі в мистецьких змаганнях дуже відповідально. Колекція «Гострий блиск» – це цікавий дизайнерських проєкт, який відповідає всім критеріям сучасної моди. Ірині Куделі, яка посіла переможне ІІ місце, дуже  подобається техніка вишивки, і вона вже має певний досвід у цьому мистецькому напрямку, а також цікаві роботи. Ми вирішили спробувати й перемогли!».

Криворізький педагогічний вітає учасників Міжнародного конкурсу та їх наукового керівника, бажає подальших творчих успіхів та натхнення!

16325
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30