081221 1

Наприкінці жовтня 2021 року відбувся дистанційний Всеукраїнський багатожанровий конкурс «Арт-Трамплін», до якого долучилися представники художньо-графічного відділення факультету мистецтв. Захід проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури України.

081221 2

Його метою стала популяризація різноманітних видів мистецтва, залучення талановитої молоді до реалізації творчих проєктів, стимулювання художніх керівників і учасників до розвитку власних талантів, підвищення інтересу до різних напрямків мистецтва.

081221 3

На конкурсі було представлено такі жанрові номінації: вокальна, інструментальна, театральна, театр моди, хореографічна, циркова, прикладне та образотворче мистецтво, народознавство, аудіовізуальне мистецтво, жанр авторської творчості, жанр демонстрації особливих здібностей. Учасників було розподілено за 7 віковими категоріями.

081221 4

Головними критеріями оцінювання прикладного та образотворчого мистецтва стали: володіння технікою та матеріалом (демонстрація набутих професійно-технічних навичок та вмінь); якість виконання конкурсних робіт; оригінальність творчого задуму та рішення; ступінь складності. Загальною вимогою до робіт з «Прикладного та образотворчого мистецтва» та «Фотомистецтва» було подання на конкурс трьох робіт від кожного учасника, виконаних в одному виді техніки.

081221 5

До складу журі увійшли відомі музиканти, співаки, артисти, режисери, художники з України, США, Німеччини, Китаю, Аргентини, Польщі, Бразилії, Мексики, Сінгапуру, Туреччини, Австрії, Іспанії та інших країн, а також провідні українські викладачі творчих дисциплін, керівники творчих колективів, діячі культури й мистецтва.

Визначення призових місць відбувалося на підставі протоколу журі конкурсу та за сумарною кількістю отриманих балів за 10-бальною системою оцінювання від кожного з членів журі.

081221 6

За результатами цього конкурсу дипломами лауреатів І ступеня у відповідних номінаціях були нагороджені здобувачі вищої освіти спеціальностей 014.12 «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» та 022 «Дизайн»:

  • Наталя Фімушкіна – номінація «Образотворче мистецтво. Живопис» (керівник – аспірантка, викладачка О. В. Большаніна);
  • Аріна Портретова – номінація «Образотворче мистецтво. Графіка» (керівник – О. В. Большаніна);
  • Ксенія Мегеря – номінація «Образотворче мистецтво. Графіка» (керівник – І. О. Красюк);
  • Аміна Мєхтієва – номінація «Образотворче мистецтво. Графіка» (керівник – І. О. Красюк).

081221 7

На конкурсі була представлена ще одна додаткова категорія «Професіонали», у якій завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, канд. пед. наук, доц. І. О. Красюк здобула диплом лауреата І ступеня (номінація «Образотворче мистецтво. Живопис»).

081221 8

«Це була чудова можливість згуртувати та мотивувати наших студентів, які відвідують арт-гуртки нашого відділення, завдяки чому вже мали певні роботи. Ми запропонували їм долучитися до цього конкурсу, на що вони з радістю погодилися. Я також вирішила подати свої роботи на цей конкурс і отримала чудовий результат. Я завжди намагаюся стати гарним прикладом для нашої талановитої молоді», – зазначила І. О. Красюк.

Вітаємо наших талановитих художників, пишаємося їхніми численними перемогами та творчими здобутками!

17739
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок