img7

22 грудня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбулася оглядова лекція д-ра фізико-математичних наук, проф. кафедри фізики та методики її навчання І. В. Білинського. До події долучилися викладачі й здобувачі вищої освіти фізико-математичного факультету та всі охочі.

img8

Тема лекційного заняття – «Електронні, діркові та екситонні стани у гетеросистемах з квантовими точками»; обрана тема зацікавила присутніх новизною та отриманими результатами.

img17

Професор Білинський наголосив на актуальності проблеми й основних завданнях, що були сформовані під час дослідження. Запропонована тема привернула увагу здобувачів вищої освіти, що може стати чудовою можливістю зробити свій внесок у її розвиток у вигляді навчально-наукових досліджень (магістерських, аспірантських робіт тощо).

img18

Викладачі та здобувачі вищої освіти мали змогу детально ознайомитися з дослідженнями, що пов’язані з впливом симетрії квантової точки на енергетичний спектр електрона, коефіцієнтом міжрівневого поглинання світла, електронними станами в тунельно-зв’язаних КТ різної форми, гетеросистемами сферичних нанокристалів з водневоподібними домішками тощо.

img22

На завершення оглядової лекції професор І. В. Білинський узагальнив викладене й запропонував присутнім ознайомитися з отриманими висновками. Протягом заняття лектор надавав відповіді на запитання, наочно супроводжуючи їх яскравими прикладами.

img23

«Ігор Васильович раніше працював у Дрогобицькому державному педагогічному університеті, а з березня 2020 року він є штатним професором нашої кафедри. Тема, яку обрав лектор, стосується наукової фізичної школи, що була започаткована в іншому університеті. Наразі пан Ігор активно долучається до наукового керівництва аспірантами, магістрантами. Представлена тема є дуже цікавою, над нею можуть працювати здобувачі вищої освіти та викладачі нашої кафедри з метою її розширення та всебічного дослідження. Ми сподіваємося, що розвиток цієї теми продовжиться на базі КДПУ», – розповів прес-центру завідувач кафедри фізики та методики її навчання, канд. пед. наук, доц. М. А. Слюсаренко.

Дякуємо лектору за цікавий та ґрунтовний матеріал
і можливість більше дізнатися про здобутки сучасної фізики!
17955
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30