1

На базі кафедри математики та методики її навчання КДПУ працює лабораторія дидактики математики. 20 травня 2022 року тут провели першу онлайн-зустріч із циклу «Навчання математики в НУШ».

2

Під час цієї події студенти всіх курсів спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика), викладачі Криворізького педагогічного та вчителі зустрілися з Олександром Школьним - співавтором модельної програми з математики для 5-6 класів, доктором педагогічних наук, професором кафедри математики і теорії та методики навчання математики НПУ імені М. П. Драгоманова, й з Діаною Кушнір - методисткою з математики та природничих наук бренду Formula видавництва «Лінгвіст», що спеціалізується на адаптації міжнародних ліцензійних видань для Нової Української Школи.

3

Учасники зустрічі обговорили актуальні проблеми впровадження засад НУШ під час навчання математики, зокрема проаналізували питання особливостей реалізації модельної програми з математики для 5-6 класів від колективу авторів (М. С. Василишин, А. І. Миляник, М. В. Працьовитий, Ю. С. Простакова, О. В. Школьний).

4

Присутні приділили увагу прикладним проблемам навчання математики: обмінялися думками щодо шляхів реалізації методу проєктів та організації перевірки учнями набутих компетентностей, обговорили перспективи впровадження навчально-методичного комплексу з математики для 5-х класів. Пані Діана Кушнір розповіла про підручник з математики для п'ятого класу Джона Ендрю Біоса; її презентацію можна переглянути за покликанням.

5

Здобувачі вищої освіти поділилися захопленими відгуками про зустріч: вона стала для майбутніх фахівців дійсно цікавою, змістовною та корисною.

6

Відеозапис онлайн-зустрічі всі охочі можуть переглянути за покликанням. Тим часом кафедра математики та методики її навчання анонсує наступну подію із циклу «Навчання математики в НУШ», для участі в якій необхідно попередньо зареєструватися за допомогою Google-форми. Ця зустріч відбудеться наприкінці червня поточного року; відомості про її дату й час надішлють усім зареєстрованим учасникам.

Криворізький педагогічний запрошує всіх охочих долучатися до циклу онлайн-зустрічей -
буде цікаво як досвідченим учителям, так і студентам - майбутнім педагогам,
а також усім симпатикам математики!
19356
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31