280522 2

Практична підготовка студентів Криворізького педагогічного є обов’язковим компонентом освітньої програми для здобуття певного ступеня вищої освіти й має на меті набуття професійних навичок та вмінь, оволодіння способами організації майбутньої професійної діяльності. Для майбутніх істориків передбачені різні види практик, серед яких чинне місце посідає архівно-музейна, яка спрямована на розширення фахового кругозору здобувачів вищої освіти, поглиблення гуманітарної освіти, підготовку до самостійної наукової роботи, пов’язаної з опрацюванням архівних і музейних матеріалів.

280522 1

Наприкінці травня для студентів-істориків четвертого року навчання (гр. ІП-18 та ІМ-18) факультету географії, туризму та історії розпочалася архівно-музейна практика, яка передбачена структурно-логічною схемою підготовки фахівців ступеня бакалавра за освітньою програмою «Історія. Суспільствознавчі дисципліни» й пов’язана з такими навчальними дисциплінами, як «Джерелознавство історії України», «Музеєзнавство», «Спеціальні історичні дисципліни», «Археологія», «Основи наукових досліджень з історії».

280522 3

Керівник практики – старший викладач кафедри історії, канд. філос. наук І. О. Панафідін під час настановчої конференції ознайомив майбутніх істориків з метою та основними завданнями практики, серед яких виокремив поглиблення теоретичних знань, а саме, ознайомлення з методиками архівної справи, оволодіння навичками роботи в архівних установах, з’ясування можливостей використання архівних матеріалів музейних фондів та окремих експонатів у науково-дослідницькій діяльності, вивчення музейної справи, опанування специфіки роботи музейних установ різних типів та раціональних прийомів пошуку, відбору архівних документів і матеріалів.

280522 1

Студентів Криворізького педагогічного радо зустріли в музейних та архівних установах нашого міста, зокрема в Міському краєзнавчому музеї, експозиції та фонди якого представив під час онлайн-екскурсії старший викладач кафедри історії, заступник директора з наукової роботи музею А. О. Дробот.

Бажаємо майбутнім історикам цікавих відкриттів та успішного завершення навчального року!

19408
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок