img32

Науковці КДПУ завжди беруть активну участь у різноманітних наукових та просвітницьких краєзнавчих заходах. Одним із таких став Історичний проєкт, організований онлайн-медіа «Невтомне». Нещодавно на базі Десятої бібліотеки для дорослих відбувся «КР Лекторій» – перший івент, у якому взяли участь викладачі кафедри історії факультету географії, туризму та історії. Про його перебіг дізнавався прес-центр.

img33

Мета проєкту – популяризація різних напрямів краєзнавства у тому числі, історичного, літературного, географічного; розвінчання міфів про історію та культурні надбання нашого міста.

Навіщо нам знати історію рідного краю; чому саме зараз актуальним є перейменування вулиць; як інтерновані німці відбудовували Кривий Ріг? На ці та інші дискусійні питання відвідувачі заходу отримали відповіді від запрошених спікерів – доцента кафедри історії КДПУ, кандидата історичних наук, члена Національної спілки краєзнавців України Андрія Тарасова; доцента кафедри історії КДПУ, кандидата історичних наук, фахівця у галузі історичної юдаїки Вадима Яшина та журналістки, головної редакторки «Експерт-КР», авторки краєзнавчих та літературних проєктів Ольги Гончар Хвостової.

«Що таке локальна історія й навіщо вона нам?», – на це та інші питання у своїй лекції «Кривий Ріг археологічний» відповів Андрій Тарасов. Він зауважив: «Коли ми говоримо про певний край, наприклад, Закарпаття, ми уявляємо його собі. Якими сенсами ми наповнюємо назву Кривий Ріг? Саме в цих сенсах – наша історія та коріння, наше єство».

img66

Вадим Яшин розповів про життя та діяльність жителів міста під час окупації Кривого Рогу, його відбудову після Другої світової війни, розкрив особливості процесу перейменування назв міста в контексті його історії та діяльності деяких діячів минулого й сучасності.

Любов до своєї Батьківщини починається з історії рідної домівки, школи, вулиці, міста! Вивчаймо славетне Криворіжжя – плекаймо наше майбутнє!

27097
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31