stilos19 6

29 березня 2019 року на базі факультету української філології Криворізького педагогічного відбувся очний етап ІІ Учнівського конкурсу пошукових та творчих робіт з української та світової літератур та української мови «СТИЛОС» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів.

 stilos19 1

Традицію проведення учнівського творчого конкурсу, започаткованого ще наприкінці минулого століття професором А. В. Козловим, було відновлено у 2018 році. Конкурс має на меті підтримку обдарованої молоді та її залучення до сучасних наукових досліджень у царині філології.

 stilos19 2

Головуюча пленарного засідання, д. ф. н., професор кафедри української та світової літератур С. І. Ковпік у вітальному слові наголосила: «Цьогоріч маємо низку цікавих робіт на актуальні теми. Дякуємо постійним учасникам конкурсу й вітаємо нових талановитих шанувальників філологічної науки!». Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко зазначив: «Філологія – це покликання. Саме ця наука є фундаментом загальнолюдської культури. Сьогоднішній конкурс має на меті виявити кращих з кращих знавців мистецтва слова, гуманітарну еліту нашого міста - за максимально обєктивними, науковими критеріями».

stilos19 3

Декан факультету української філології, к. ф. н., доц. Л. М. Семененко привітала всіх талановитих шанувальників мови й літератури й запросила до роботи у секціях. Людина й природа, людина й соціум, образ і культура України у творах української та зарубіжної літератур, мова художнього тексту,  етнокультурні та краєзнавчі дослідження - такою стала тематика цьогорічних науково-дослідницьких робіт, виконаних і публічно захищених учасниками «СТИЛОСУ».

stilos19 4

У ІІ Учнівському конкурсі пошукових та творчих робіт з української і світової літератур та української мови взяли участь 14 осіб – учні 9–11 класів закладів середньої освіти міста.

stilos19 5

Переможцями конкурсу стали:

– у секції української та світової літератур і української мови:

І місце – Олександра Ревун, 10 клас, Криворізька педагогічна гімназія;

ІІ місце – Карина Мальована, 10 клас, Криворізька загальноосвітня школа № 126;

ІІІ місце – Карина Харенко, 10 клас, Криворізький навчально-виховний комплекс № 35 «Імпульс»;

– у секції світової літератури (творчі роботи):

І місце – Юлія Ковшик, 11 клас, Криворізький обласний ліцей-інтернат для сільської молоді;

ІІ місце – Віталіна Кучерявенко, 11 клас, Криворізький обласний ліцей-інтернат для сільської молоді;

– у літературознавчому конкурсі:

І місце – Данило Садовий, 9 клас, Криворізький навчально-виховний комплекс № 35 «Імпульс»;

ІІ місце – Каріна Гаспарян, 11 клас, Криворізький обласний ліцей-інтернат для сільської молоді;

ІІІ місце – Олександра Григоренко, 10 клас, Криворізький обласний ліцей-інтернат для сільської молоді.

Вітаємо юних знавців рідної мови та красного письменства!
До зустрічі у наступному році!

7337
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок