soziologia 3

Кафедра соціології та економіки існує з першого дня роботи Криворізького педагогічного. Шлях від інститутського до університетського наукового рівня кафедра пройшла разом з усім закладом вищої освіти. Тут працювали талановиті науковці з різних країн – і кожен із них залишив частину свого серця та наукові надбання сучасним продовжувачам їх справи.

soziologia 4

Кафедра забезпечує високий рівень викладання шістнадцяти економічних, шести соціологічних і чотирьох політологічних дисциплін на всіх факультетах університету. З 1994 р. на кафедрі працює аспірантура, де сьогодні на денній та заочній формі навчання здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня – докторів філософії у галузі знань «Соціальні та поведінкові науки» за спеціальністю «Соціологія». Саме на базі кафедри соціології та економіки здійснюється підготовка фахівців нової, унікальної спеціальності «Соціологія (Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами)».

soziologia 7

Професорсько-викладацький склад кафедри ініціює та проводить науково-практичні конференції міжнародного, всеукраїнського й регіонального рівня. Серед них – і Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційне суспільство і Природа: вектори взаємовпливу», вже традиційна масштабна академічна подія на базі Криворізького педагогічного.

soziologia 5

Науковці кафедри уклали низку збірників наукових праць і науково-методичних посібників із соціології, політології, економічної теорії, створили численні монографії, опублікували сотні наукових статей і тез, присвячених дослідженням нагальних проблем функціонування українського суспільства. Щорічно проводяться моніторинги громадської думки Криворізького регіону; на базі кафедри працює науково-методологічний семінар.

soziologia 2

Кафедра співпрацює з науковцями інституту соціології НАН України, численними закладами вищої та середньої освіти, веде активну профорієнтаційну роботу. Науковці кафедри підтримують тісні зв’язки із зарубіжними колегами – зокрема, укладено угоду про співробітництво з кафедрою прикладних суспільних наук Відділу організацій та управління Сілезької Політехніки (м. Забже, Польща). Під час співпраці кафедри із зовнішньоторговельною науково-виробничою фірмою «Коло» було створено Криворізьке регіональне відділення Українського Синергетичного товариства; розпочав роботу інформоенергетичний центр з питань розробки наукового підходу до розуміння світоустрою, соціуму, людини.

soziologia 1

Кафедра постійно вдосконалює навчально-методичну роботу, впроваджує нові освітні технології, організовує та проводить студентські конференції, проблемні семінари, рольові ігри, моніторинги економічної і соціально-політичної ситуації; залучає студентів до активних творчих досліджень суспільного життя. Науковцями кафедри проведено загальноуніверситетське дослідження структури ціннісних орієнтацій студентської молоді, розроблено рекомендації щодо вдосконалення виховної роботи зі студентами тощо.

soziologia 6

На кафедрі працюють дев’ять наукових студентських гуртків із дослідження суспільно-політичних та економічних проблеми сучасності. Здобувачі вищої освіти здійснюють теоретичні пошуки, проводять соціологічні дослідження та роблять економічний аналіз розвитку українського суспільства. Кафедра щорічно організовує олімпіади з соціології та основ економічної теорії, в яких беруть участь студенти всіх факультетів університету, проводить конкурс науково-дослідницьких робіт студентів. За результатами студентської наукової роботи під керівництвом викладачів кафедри соціології та економіки з 2014 р. виходить збірник наукових праць «Соціальні технології адаптаційних процесів у сучасних умовах».

soziologia 8

Кафедра бере активну участь у громадянському житті міста й держави. Науковці проводять соціологічні дослідження в періоди виборчих кампаній, виступають у засобах масової інформації, беруть участь у регіональних, всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях із проблем суспільного життя регіону й країни.

8202
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30