fim exam 1

10 січня 2020 року на факультеті іноземних мов пройшов екзамен із практики перекладу. Студенти III курсу спеціалізації «Германські мови і літератури (включно переклад)» продемонстрували набуті знання, вміння та навички.

Екзамен складався з чотирьох завдань, які містили тексти різної тематики. Перше завдання передбачало переклад, що стосувався виробництва сталі, другим завданням був текст про економічну сферу, а третім – текст із загально-технічною лексикою. Студенти перекладали речення з проблемними граматичними одиницями, які дуже часто плутають під час перекладу. Четвертим завданням було аудіювання. Майбутні перекладачі прослуховували текст на бізнес-тематику та послідовно записували переклад з англійської мови на українську.

fim exam 2

Екзаменатор, заступник декана факультету іноземних мов, к. філол. н., доц. М. В. Бережна зазначила: «Для майбутніх перекладачів «Практика перекладу» є базовою фаховою дисципліною: на її основі вони отримують знання, які потім зможуть використовувати під час вивчення складніших предметів. Із цією дисципліною студенти знайомляться на другому курсі й продовжують вивчати її протягом усього навчання в університеті».

fim exam 3

Дисципліна «Практика перекладу» покликана формувати й удосконалювати практичні уміння та навички перекладу текстів різних жанрів і фахів з англійської мови на українську та навпаки.

fim exam 4

«Практика перекладу – це найважливіший екзамен у цьому семестрі. Я ретельно готувалася до нього, перечитувала тексти та вчила термінологію. Особисто для мене цей екзамен не дуже складний, адже коли відвідуєш кожну пару, дізнаєшся все, що необхідно для успішної відповіді», – зазначила студентка групи АНП-17 Карина Гура.

fim exam 5

Криворізький педагогічний бажає нашим студентам
успішно оволодіти мистецтвом перекладу!

9863
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30