img7

Минулого року Криворізький педагогічний підписав міжнародну угоду з одним з університетів Чехії. У межах цього проєкту у вересні на навчання в м. Пардубіце вирушають дві студентки факультету іноземних мов.

img8

У 2021 році для охочих долучитися до цієї програми була організована онлайн-конференція, яку проводив викладач кафедри іноземних мов університету міста Пардубіце (Чехія) пан Ян Чапик. Він детально розповів присутнім про особливості програми, організацію освітнього процесу в університеті та перспективи пропонованої співпраці.

Наприкінці квітня цього року в онлайн-форматі відбувся конкурсний відбір серед здобувачів вищої освіти, задля визначення рівня володіння німецькою мовою. Головною вимогою до конкурсанток було вільне володіння німецькою та додаткове знання англійської мови.

img16

За результатами проходження тестування та співбесіди дві студентки групи НАФ-18, Марія Кононенко та Яна Яблонська, успішно пройшли відбір, продемонструвавши високий рівень володіння мовою, та отримали можливість навчатися у Чехії за програмою Еразмус+. Їх перебування за кордоном триватиме один семестр (з вересня 2021 по лютий 2022 року).

Студентки будуть навчатися на факультеті філософії та мистецтв і вивчати предмети, які безпосередньо пов’язані з німецькою мовою. Їх навчальною програмою буде передбачено опанування восьми основних предметів (6 із них будуть викладатися німецькою та 2 – англійською мовою) та додаткового курсу чеської мови.

Після закінчення першого семестру вони складатимуть іспити в чеському університеті, а також екзамени в онлайн-форматі, які передбачені програмою Криворізького педагогічного (написання курсової роботи та два додаткові предмети).

img17

«Це буде наш перший досвід навчання за кордоном. Ми мали можливість обирати предмети, які хочемо вивчати; у цьому нам допомагали наші викладачі. Порівнявши набір дисциплін, ми обрали максимально подібні. Також важливо, що Еразмус+ – це програма, яка передбачає виплату стипендій. Мешкати ми будемо в гуртожитку разом зі студентами з різних країн. Процес оформлення документів зайняв у нас пів року й це було досить непросто, але воно того варте. Оскільки на нашій спеціальності високий відсоток лекцій проходить німецькою, нам буде не складно вивчати предмети іноземною мовою. Ми прагнемо отримати позитивний досвід навчання та викладання, який потім зможемо перенести до нашого університету, адже європейська освіта базується на інших постулатах, дещо відмінних від звичних для нас», – розповіли прес-центру учасниці проєкту.

До цієї програми долучаються й студенти інших країн. Буде сформовано дві групи іноземних студентів та призначено кураторку, яка буде їм допомагати.

Цікавим є й те, що наші здобувачки вищої освіти зможуть долучатися до різноманітних курсів та бути вільним слухачами лекцій з інших предметів.

Криворізький педагогічний бажає нашим студенткам успішного навчання та здобуття цікавого досвіду!

16739
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок