img8

9 листопада 2021 року з нагоди Дня української писемності та мови в онлайн-форматі відбулася зустріч на тему «Академічна мобільність та дорога до себе» із випускницею магістратури факультету української філології Криворізького педагогічного, д-ром філософії Альбертського університету (Канада), викладачкою української мови Дарією Полянською. До заходу долучилися всі охочі.

img9

Модератором заходу стала канд. філол. наук, доц. кафедри української мови Н. М. Малюга, яка розповіла про Канаду й Альбертський університет – провідну установу з вивчення України, українства й української мови. «У 2011 році Дарія Полянська захистила магістерську роботу на тему «Мова кіноповістей Олександра Довженка». Згодом вона вступила до аспірантури в Едмонтоні, захистила дисертацію й отримала докторський ступінь зі слов’янських мов і літератур», – зазначила Наталія Миколаївна.

img15

Зустріч розпочалася зі знайомства з доповідачкою, її розповіді про навчання в Криворізькому педагогічному та участь у програмі за обміном Work&Travel, яка змінила долю нашої випускниці. «Я взяла участь в одній із програм за обміном і поїхала до США, де поглиблювала знання мови й багато працювала. Такий досвід став для мене дуже важливим, хоча я мала зовсім інші очікування щодо цієї поїздки. Саме завдяки цій програмі я переконалася, що маю можливість навчатися, жити та працювати за кордоном», – зазначила гостя.

img16

Пані Дарія детально зупинилася на питаннях академічної мобільності, порівняла навчання в магістратурі України та аспірантурі Канади, наголосила на основних позиціях, що були важливі під час вступу в іншій країні.

img19

Доповідачка розповіла про реструктуризацію Альбертського університету, яка відбулася нещодавно; зосередила увагу присутніх на факультеті мистецтв, де навчають образотворчого мистецтва, гуманітарних і соціальних наук.

img20

Підсумовуючи свою розповідь, Д. Полянська поділилася з присутніми власним досвідом як студентки й викладача, наголосила на усвідомленні своєї національної ідентичності, що відбулося саме в Канаді.

img21

Протягом конференції студенти й викладачі ставили різноманітні запитання, на які отримували вичерпні відповіді.

Дякуємо гості за цікаву зустріч і можливість дізнатися про досвід навчання й роботи за кордоном!

17523
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31