holiday171219 1

17 грудня 2019 року в актовій залі гуманітарного корпусу відбувся захід, присвячений другому за значимістю після Дня незалежності цієї країни святу – Дню нейтралітету Туркменістану.

Уже не перший рік у Криворізькому педагогічному навчаються студенти з Республіки Туркменістан. Студенти та викладачі нашого університету з повагою ставляться до традицій іноземних студентів та завжди готові підтримати їх у організації таких святкових заходів.

holiday171219 2

Проректор з наукової роботи, д. пед. н., проф. В. А. Гаманюк привітала студентів-іноземців зі святом та зазначила: «Ми досить довго співпрацюємо з цією країною та раді, що у нас навчаються такі студенти, які дали нам можливість більше дізнатися про Туркменістан. Попри міжкультурні відмінності у нас завжди панує порозуміння, а це означає, що така співпраця має свої плоди. Бажаю всім знайти своє місце у майбутньому професійному житті!».

holiday171219 3

До присутніх звернулася канд. філол. наук, доцент кафедри російської філології та зарубіжної літератури О. І. Гамалі, яка наголосила на важливості такого досвіду спілкування між країнами та побажала творчої наснаги студентам із Туркменістану.

Присутні із зацікавленістю переглянули невеликий відеоролик про столицю Туркменістану Ашгабат, який прозвали «білим містом», та Каракуми – піщану пустелю, яка є однією з найбільших за площею.

Студенти-іноземці разом зі студентами факультету іноземних мов підготували концерт, наповнений танцювальними та музичними номерами, що втілили український та туркменський національний колорит.

holiday171219 4

«Сьогодні ми разом зі студентами сонячного Туркменістану долучилися до святкування Дня нейтралітету їхньої країни. Під час підготовки до концерту наші іноземні студенти продемонстрували високий рівень самостійності та творчий підхід зі збереженням своєї національної ідентичності та культурної спадщини. Цим заходом Криворізький педагогічний засвідчив: наш університет дружній до всіх іноземних громадян, які вирішили пов’язати свою долю саме з педагогічною нивою», – розповів начальник відділу міжнародних зв’язків КДПУ, викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. О. Турський.

holiday171219 5

Гості свята отримали чудову нагоду доторкнутися до культури та звичаїв іншого народу. Свято завершилося запальним національним туркменським танцем і музичним привітанням студентів-туркменів.

Криворізький педагогічний вітає іноземних студентів зі святом
і бажає натхнення та продовження плідної співпраці!
9663
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок