sc rating 1

На сайті Освіта.ua опубліковано рейтинг українських ЗВО, складений відповідно до результатів наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності країни за показниками бази даних SciVerse Scopus.

sc rating 1

Місця в рейтингу розподілилися згідно з індексами Гірша закладів вищої освіти. Криворізький педагогічний має значну позитивну динаміку: протягом року цитованість наукових публікацій університету збільшилася на третину. Це дозволило КДПУ суттєво покращити свої позиції, подолавши 21 сходинку загального рейтингу закладів вищої освіти за показниками Scopus поточного року. У загальному рейтингу КДПУ посідає 70-те місце серед 177 закладів вищої освіти. У своїй галузі університет перебуває за крок до трійки лідерів, посідаючи почесне четверте місце серед педагогічних ЗВО країни.

sc rating 2

Присутність Криворізького педагогічного у SciVerse Scopus сьогодні є досить вагомою: у міжнародній базі даних заіндексовано 153 наукові праці 89 авторів, афілійованих з університетом. Представники КДПУ мають значні наукові результати в царині ІТ, у фізиці й астрономії, матеріалознавстві та математиці, мистецтвознавчих і гуманітарних науках, інженерії.

sc rating 2

Публікаційна активність науковців університету демонструє стійку тенденцію до зростання: з 2016 по 2019 рік кількість наукових праць, заіндексованих у SciVerse Scopus, збільшилася в десять разів. У 2020 році активізувалися дослідження на факультеті дошкільної і технологічної освіти, факультеті географії, туризму та історії і на природничому факультеті. Беззаперечним лідером рейтингу КДПУ за версією SciVerse Scopus залишається фізико-математичний факультет.

sc rating 3

За даними SciVerse Scopus провідними дослідниками, які працюють на базі Криворізького педагогічного, є представники як точних, так і гуманітарних наук: професор кафедри інформатики та прикладної математики, доктор педагогічних наук С. О. Семеріков, завідувач кафедри інформатики та прикладної математики, професор, доктор фізико-математичних наук В. М. Соловйов, ректор КДПУ, професор, доктор філософських наук Я. В. Шрамко.

sc rating 4

Тематика досліджень в університеті охоплює дедалі більше галузей наукового знання. До представників ІТ-сфери та фізико-математичної ланки у рейтингу приєднуються вчені, які досліджують проблеми природничих і суспільних, гуманітарніх і педагогічних наук. Завдяки спільній роботі колективу науково-педагогічних працівників КДПУ університет впевнено крокує щаблями престижних всеукраїнських і міжнародних рейтингів. Попереду – нові вершини!

11238
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок