image001

Днями відбулось офіційне відкриття освітнього проєкту – онлайн-лекторію «Література – технології – переклад: гуманітарно-дигітальний інтерфейс». Захід проведений за підтримки кафедри перекладу та слов’янської філології факультету іноземних мов.

image002

Як ми повідомляли раніше, онлайн-лекторій – це серія щомісячних зустрічей з провідними вченими, які вивчають актуальні питання сучасного перекладознавства й суміжних наук. Нещодавно, 9 листопада 2021 року, відбулася перша дистанційна комунікація з доктором філологічних наук, професором Львівського національного університету ім. Івана Франка Тарасом Шмігером, який перезентував лекцію з теми «Перекладознавчий аналіз релігійних текстів».

image003

«Ласкаво просимо до онлайн-лекторію «Література – технології – переклад: гуманітарно-дигітальний інтерфейс», який символічно розпочинається саме 9 листопада, у День української писемності та мови. На пошану цього свята в Україні щорічно відбуваються різноманітні тематичні заходи, читання віршів, літературні вечори. Ми ж відзначаємо цей день першою лекцією нашого циклу, присвяченою перекладу релігійних текстів», – зазначила модератор онлайн-лекторію, професор кафедри перекладу та слов’янської філології, д-р філол. наук, проф. Н. С. Кудрявцева.

image004

Запрошений спікер підготував цікаву доповідь, у якій висвітлив особливості перекладу релігійних текстів. Професор наголосив на передумовах появи сучасного перекладу; презентував різні підходи перекладознавчого аналізу релігійних текстів; поступово підводив до висновків про фактори, принципи, певні особливості, що впливають на якість перекладу.

image005

Лекція була чітко структурована, інформаційно насичена й доступна для розуміння не тільки фахівців філологічної царини. Ознайомитися із відеозаписом ви можете за покликанням.

image006

Наприкінці лекції відбувся міні-брифінг, на якому присутні ставили запитання за темою. Під час жвавого обговорення Тарас Шмігер акцентував увагу на нових маловідомих фактах, узагальнив попередньо прослухану інформацію й надав риторичні тези для роздумів. 

Криворізький педагогічний дякує лектору за цікавий досвід
і чекає учасників на наступній лекції онлайн-лекторію, яка відбудеться вже в грудні!
17444
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31