img36

Протягом листопада 2020 року в Криворізькому педагогічному відбулася серія заходів, приурочених Міжнародному дню студента. До святкування долучилися й представники центру доуніверситетської та післядипломної освіти, які провели конкурс есе серед слухачів 8-місячних курсів.

img37

Майбутнім абітурієнтам запропонували написати мотиваційне есе на тему «Чому саме Вас мають зарахувати до Криворізького державного педагогічного університету?».

Конкурс було організовано, щоб допомогти слухачам пізнати себе, усвідомити власні творчі здібності, помріяти про майбутнє студентське життя й осмислити вибір своєї професії. Головними критеріями високої оцінки робіт стали грамотність та оригінальність викладу тексту.

До проведення конкурсу долучилися канд. філол. наук, доц. кафедри української мови С. А. Бузько та канд. філол. наук, доц. кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи І. О. Талаш.

img94

У своїх мотиваційних листах слухачі курсів розмірковували над різними причинами вибору професії: «Гарним прикладом для мене є моя старша сестра, яка працює тренером із волейболу. Постійно захоплююсь її вмінням об’єднати навколо себе дітей та залучити їх до занять», «Моя прабабуся, бабуся, мама – педагоги, тому моя мрія – продовжити цю династію», «Планую вступити на спеціальність «Хореографія», адже з дитинства мріяла стати хореографом».

Найвизначнішою рисою висловлень учасників стало бажання зробити нашу країну та місто кращими: «Чому я обрала саме Криворізький державний педагогічний університет? Тому що, по-перше, я живу в Кривому Розі, тут моя сім’я і друзі, і я не хочу покидати свій рідний край, адже хто, крім нас, зробить це місто більш сучасним, успішним?», «Хочеться щось змінити, але як? Міркування на цю тему привели до думки, що так відразу змінити суспільство я не зможу, але вплинути на формування світогляду мені під силу. Я не вважаю, що здатна змінити світ, але намагатися допомогти хоча б одній людині можна. Особливо працюючи вчителем».

img95

«Мотиваційні листи переконливо свідчать, що наші майбутні абітурієнти є гідною зміною для студентів-випускників, адже, крім щирого прагнення зробити цей світ кращим, вони вже мають власні досягнення: є переможцями багатьох конкурсів, фестивалів, дотичних до їх майбутньої професійної діяльності; а ще в них є бажання постійно зростати та вдосконалюватися. Тож залишається побажати слухачам бути наполегливими задля досягнення своєї мети – здобути омріяну професію в стінах Криворізького державного педагогічного університету, долучившись до дружньої студентської сім’ї нашої alma mater», – зазначила начальник центру доуніверситетської та післядипломної освіти Г. Г. Останіна.

Усього в конкурсі взяли участь 23 учня. Переможцями стали Поліна Пацура, Поліна Ковальчук, Ірина Акци, Марина Шляк та Аліна Костиря.

Вітаємо переможців та бажаємо вдалого вступу 
до університету своєї мрії!
13391
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок