img40

3 березня 2021 року в Криворізькому педагогічному пройшов ІІ тур традиційної олімпіади з філософії, що була проведена в дистанційному режимі на платформі ZOOM.

img41

Модератором події стала канд. філос. наук, доц. кафедри філософії О. В. Мішалова, яка привітала учасників і колег та зазначила: «Сьогодні, спираючись на першоджерела й наявні концепції, ми спробуємо обговорити, що ж реалізувалося до нашого часу, а що ні. Для цього ми обрали три найактуальніші теми, з яких студенти підготували свої виступи».

img42

Із вітальним словом до присутніх звернувся ректор Криворізького педагогічного, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, який зазначив: «Ця олімпіада з філософії має сталі традиції: кожного року ми запрошуємо наших найдопитливіших та найкращих студентів взяти участь в обговоренні актуальних світоглядних і глибинних питань, які мають широке загальне значення для будь-якого суспільства. Кількість учасників свідчить про зацікавленість студентів у філософській проблематиці, що має позитивний результат, адже філософія є певним підґрунтям для багатьох наук і напрямків людської діяльності».

img77

Оцінювало учасників компетентне журі у складі науково-педагогічних працівників кафедри філософії. Розподіл балів відбувався наступним чином: за усний виступ студенти мали змогу отримати від 1 до 10 балів, за участь в обговоренні, а також за написання есе – від 1 до 5 балів.

Для олімпіади була обрана форма вільної дискусії. Виступи учасників поділили за трьома тематичними блоками: «Моделі постіндустріального суспільства: передбачення та реальність», «Роль інтелектуального капіталу у сучасному інформаційному суспільстві» та «Стереотипи – ″ідоли ринку“: природне чи небезпечне?».

img78

Перед початком виступів здобувачам вищої освіти необхідно було зареєструвати себе в чаті конференції, зазначивши ім’я, прізвище та групу.

Виступ одного учасника тривав 5-7 хвилин, а після кожної доповіді відбувалося дискусійне обговорення почутого.

Студенти мали обрати мінімум дві теми, ознайомитися з рекомендованою літературою й опрацювати першоджерела, сформулювати власну позицію щодо обраного питання та оформити свою точку зору у вигляді есе.

img95

«Щиро вдячний здобувачам вищої освіти, які підготували такі ґрунтовні доповіді й змогли їх гідно презентувати, а також активно долучилися до дискусійних обговорень», – зазначив в. о. завідувача кафедри філософії, канд. філос. наук, доц. А. І. Абдула.

На завершення олімпіади з філософії учасникам необхідно було надіслати готові есе на електронну скриньку модератора задля того, щоб отримати додаткові бали.

Переможці олімпіади будуть визначені протягом 7-10 днів, а результати будуть оприлюднені на сторінці кафедри філософії.

Вітаємо учасників олімпіади з першими ґрунтовними виступами!

14671
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок