img8

У межах роботи STEM-табору «Школа робототехніки» проводять різноманітні майстер-класи: зі скелелазіння, фізики, хімії, астрономії, зварювання. Метою цих заходів є демонстрація учням особливостей сучасних професій та надання можливості спробувати свої сили й перевірити власні здібності в різних галузях.

img9

«У STEM-таборі діти вивчають робототехніку із залученням різних елементів природничо-математичних дисциплін. Майстер-класи є частиною занять із робототехніки; вони допомагають учням побачити цікаве не лише в інтернет-середовищі, а й у реальному житті. Такі заняття спрямовані на ознайомлення здобувачів освіти з важливими професіями сьогодення», – зазначила керівник «Школи робототехніки», канд. пед. наук, доц. кафедри фізики та методики її навчання Н. А. Хараджян.

img15

На початку червня 2021 року в Криворізькому педагогічному відбувся майстер-клас зі зварювання, який організувала кафедра загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання факультету дошкільної і технологічної освіти.

Подія відбулася в майстерні ручної та механічної обробки металу під керівництвом асистента кафедри І. О. Архипова. Викладач продемонстрував дітям сучасні технології, які нині широко використовуються: плазмове різання, зварювання, станок із часовим програмним забезпеченням, лазерне гравіювання тощо.

Під час заходу школярі мали можливість роздивитися зварювальний напівавтомат і спробувати попрацювати з цим приладом, що здійснював зварювання за допомогою пульту дистанційного керування.

img16

«Ми хотіли показати учням, що ті речі, які вони зараз вивчають у «Школі робототехніки», а саме роботу з кроковими двигунами, можна використовувати не лише під час створення іграшок, але й у промисловості. Я вважаю, що отримані знання можуть стати дітям у пригоді, адже в них може з’явитися бажання й надалі розвиватися в цьому напрямку», – розповів прес-центру І. О. Архипов.

На завершення майстер-класу школярам презентували захоплюючу виставку виробів, які виготовили викладачі й студенти ДТО.

16081
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30