plen_1

Протягом літа студенти І-ІІІ курсів спеціальності 014.12 «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» та І-ІІ курсів 022 «Дизайн» художньо-графічного відділення факультету мистецтв проходять навчально-творчу практику «Пленер».

plen_2

У процесі професійного навчання майбутніх фахівців ця практика є однією з провідних. Її основою є вміння застосовувати набуті теоретичні знання на практиці.

Навчально-творча практика «Пленер» триває протягом двох-трьох тижнів і складається з різних елементів творчості: зображальних, композиційних і образно-виразних засобів, що дозволяють студентам засвоїти логічну послідовність організації творчого процесу образотворчої та проєктної діяльності.

plen_3

Метою цієї практики є розвиток здатності здобувачів вищої освіти до самостійного професійного мислення, їх ознайомлення з декоративними методами й прийомами створення живописної композиції, застосування цих знань на практиці, оволодіння провідними методами навчальної та творчої практики образотворчого мистецтва.

plen_4

«З французької мови «пленер» означає робота на повітрі. Основні наративи цієї практики прописані у відповідному Положенні. Практиканти працюють над різноманітними темами та виконують різні завдання, наприклад: для студентів-дизайнерів та студентів образотворчого мистецтва  першою темою став «Натюрморт як жанр мистецтва (в середовищі пленеру)». Живопис на пленері дещо складніший, адже на ньому дуже багато рефлексій (відображення). Перед дизайнерами після замальовки натури натюрморту стоїть декілька додаткових завдань – стилістичне й творче перевтілення, декорування тощо», – розповіла прес-центру завідувачка кафедри образотворчого мистецтва, канд. пед. наук, доц. І. О. Красюк.

Під час проходження практики студенти закріплюють і розвивають навички живописної та графічної техніки, композиційного вирішення завдань, що були отримані на аудиторних заняттях.

Криворізький педагогічний бажає майбутнім фахівцям творчого натхнення та успішного завершення практики!

16265
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30