Дистанційне навчання сьогодні є важливим напрямком роботи закладів вищої освіти. Криворізький педагогічний не залишається осторонь сучасних академічних тенденцій, вже не перший рік успішно використовуючи електронне навчальне середовище Moodle.

Ця інноваційна платформа забезпечує як інформаційну підтримку стаціонарного навчання, так і електронні матеріали для самостійного опрацювання. Відповідати вимогам до сучасної освіти, не змінюючи базові принципи якісного навчання, об’єднати викладачів і студентів в інтегровану систему на основі персоналізованої взаємодії в умовах комбінованої системи навчання – такими є основні завдання електронного навчального середовища нашого університету.

Прес-центр взяв коментар у фахівця з упровадження Moodle у межах КДПУ, методиста навчально-методичного відділу Катерини Польгун, яка повідомила, що робота з системою дистанційного навчання триває у Криворізькому педагогічному вже декілька років. На шляху розвитку нової електронної освіти вже зроблено низку важливих кроків; проводиться робота щодо охоплення ресурсами Moodle діяльності усіх факультетів і кафедр.

Створення відкритого освітнього простору для студентів задля забезпечення інформаційної доступності та гнучкості навчального процесу є одним із провідних перспективних завдань КДПУ. Нинішній етап розвитку університету передбачає використання елементів електронного (дистанційного) навчання задля забезпечення освітніх потреб студентів через застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та технологій дистанційного навчання. Електронні навчальні курси, розроблені нашими викладачами, зорієнтовані передовсім на здійснення електронної підтримки навчання студентів очної та заочної форм навчання. Натомість упровадження дистанційного навчання в повному розумінні цього поняття розглядається як перспектива на майбутнє.

moodle screenshot1

Як ми повідомляли раніше, розгляд питання впровадження системи Moodle у процес вивчення курсу філософії у КДПУ відбувся 27 червня 2017 року на засіданні науково-методичного семінару кафедри філософії. Доцент кафедри філософії, кандидат філософських наук Оксана Панафідіна поділилася власним досвідом впровадження сучасних інформаційних технологій у практику викладання і розповіла про дидактичні механізми розробки та впровадження тестів під час самостійної роботи студентів у процесі вивчення курсу філософії

Детальніше про Moodle і розробку електронних методичних комплексів для навчальних предметів дізнайтеся з матеріалу, який підготувала Т. Г. Крамаренко, к.пед.н., доцент кафедри математики та методики її навчання КДПУ.


 

4556
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок