briefing 1

Напередодні Дня журналіста України, 5 червня 2019 року, студенти спеціальності «Соціологія» зі спеціалізацією «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» та їх наставники взяли участь у роботі освітнього брифінгу «Університетські медіа-центри: навчання і практика».

До події долучився й знаний метр криворізької журналістики - головний редактор міської газети «Червоний гірник» у 1990-2010 рр., заслужений журналіст України Володимир Васильович Штельмах.

briefing 2

Учасників освітнього брифінгу привітав ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко: «Сьогодні важко переоцінити важливість масових інформаційних комунікацій в установах, організаціях і в суспільстві загалом. Хто володіє інформацією, той володіє світом і має успіх. Саме тому у 2016 році на базі бібліотеки Криворізького педагогічного було засновано прес-центр, який забезпечує якісний інформаційний супровід діяльності нашого університету. З огляду на тісний взаємозв’язок соціологічної і медійної освіти в КДПУ було відкрито нову інтегральну спеціалізацію «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами». Наші вихованці отримують високий рівень знань і можливість співпрацювати з кращими представниками медійної криворізької громади».

У Криворізькому педагогічному приділяють велику увагу розвитку й функціонуванню інформаційного простору університету - необхідної умови успішної діяльності сучасного закладу вищої освіти. З цією метою й було створено прес-центр КДПУ, який з 2016 року успішно реалізує інформаційну стратегію Криворізького педагогічного.

briefing 2

«Наша команда створює інформаційний продукт, який користується довірою – це гарна ознака формування авторитету й престижності університету. Робота у прес-центрі – це, насамперед, ентузіазм і відповідальність, любов до слова, вміння зловити гарний кадр, відтворити думку й передати емоцію. Журналістські стандарти є укоріненими й залишаються незмінними – це точність, об’єктивність і достовірність. І саме це є нашими базовими орієнтирами», - наголосила незмінний керівник прес-центру, доц. М. В. Варданян.

Закономірним продовженням реалізації інформаційної стратегії університету стало ліцензування в 2018 році спеціальності «Соціологія» зі спеціалізацією «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами». До учасників брифінгу звернулися викладачі, які здійснюють підготовку майбутніх медійників.

briefing 4

Зав. кафедри соціології та економіки, доц. І. В. Грабовець підкреслила: «Сьогодні інформація є дійсно наріжним каменем громадянського суспільства. Недостатньо нею володіти, потрібно вміти її аналізувати, з нею працювати, передавати її влучно й достовірно. Наші студенти мають можливість робити це професійно, а не інтуїтивно. Команда КДПУ зробить їх майбутніми комунікаторами у цьому суспільстві».

briefing 3

Доктор соціологічних наук, професор А. С. Лобанова наголосила: «Точка відліку нової спеціальності – створення прес-центру. Ця подія зробила наш університет не лише базовим центром підготовки педагогічних кадрів, а й осередком інформаційно-комунікаційної культури. Криворізький педагогічний має єдину в Україні спеціалізацію «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами». Пам`ятайте, що соціологія – це точний процес дослідження, а журналістика – це й дослідження, і розслідування справ, проблемних ситуацій тощо. Журналіст мусить завжди відчувати себе відповідальним за долі людей».

briefing 5

«Очевидно, що сфера журналістики переживає революційні докорінні зміни. Зростає попит на професію, вона розповсюджується й поширюється. Як казав Наполеон: «Преса – як четверта влада». Роль журналістики складно переоцінити, адже це важливий елемент розбудови й демократизації суспільства. Бажаю, щоб майбутня професійна діяльність наших студентів зберегла найкращі сенси елітарності», - наголосив старший викладач кафедри філософії М. М. Брюховецький, дипломований журналіст, який забезпечує для майбутніх соціожурналістів викладання дисципліни «Основи журналістики».

briefing 6

Життєвий й творчий шлях Володимира Васильовича Штельмаха свідчить: журналістська стезя визначає всю долю людини. Наставник плеяди молодих медійників поділився важливим досвідом професійного зростання: «Як людина, що все своє життя присвятила медіа професії, я радий надавати фахову підтримку майбутнім колегам; завжди відкритий до спілкування й плідної співпраці зі студентами. Хочеться додати, що якісна журналістика – і весела, і цікава, і, звісно, корисна. «Все бачу, все чую, про все розповім» – гасло справжніх журналістів».

briefing 7

Одна з майбутніх правонаступниць кращих журналістських традицій, студентка гр. СМК-18 Анастасія Скляренко поділилася роздумами про майбутню професію: «У Криворізькому педагогічному ми здобуваємо не лише якісні знання, а й великий практичний досвід. Під час екскурсій до міських ЗМІ ми дізналися про організацію й специфіку роботи професійних мас-медіа, стали свідками процесу створення контенту. На практичних заняттях ми навчилися створювати буклети й візитівки та навіть розробили першу авторську рекламу. Ми вдячні нашим викладачам і наставникам за знання і вміння, які ми отримуємо в університеті».

Студенти нової спеціалізації КДПУ творчо ставляться до навчання й успішно випробовують себе у різних сферах і жанрах медіамистецтва. Вони продемонстрували англомовний рекламно-інформаційний ролик, присвячений Криворізькому державному педагогічному університету.

briefing 8

Освітній брифінг став гарним початком майбутньої доброї традиції прес-центру й студентів-медійників. Дякуємо всім, хто приєднався до святкування Дня журналіста України в стінах нашого університету!

Щиро бажаємо колегам і студентам наснаги для успішної реалізації нових і давно омріяних ідей.
Нехай нас ніколи не полишає натхнення для спільного творення якісної журналістики!
8017
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30