chess kiva 1

5 грудня 2019 року в стінах шахового клубу «Еліта» відбувся І Відкритий Чемпіонат із шахів, присвячений пам’яті Володимира Ківи.

Організаторами І Відкритого Чемпіонату стали первинна профспілкова організація КДПУ, шаховий клуб «Еліта» університету та Федерація шахів м. Кривого Рогу.

chess kiva 2

Чемпіонат провели на вшанування пам’яті засновника та керівника шахового клубу «Еліта» В. О. Ківи. Активну участь взяли не лише викладачі та студенти Криворізького педагогічного, а й вихованці міської ДЮСШ № 3 та спортсмени-шахісти міста. Кожен гравець з особливим ентузіазмом долучився до цього чемпіонату.

З вітальною промовою виступила перший проректор КДПУ, к. філол. н., доц. О. А. Остроушко: «Це перший відкритий чемпіонат, присвячений пам’яті Володимира Олександровича Ківи. Саме він був ініціатором створення шахового клубу та популяризатором цього виду спорту. Дуже приємно, що в стінах університету збираються люди, не байдужі до гри, яку називають «гімнастикою розуму»» .

chess kiva 3

Голова профспілкової організації Л. В. Бурман зазначила: «Трудовий і загальний стаж Володимира Ківи складає 59 років, із них 57 років він працював у Криворізькому педагогічному. Переконана, що розвиток гри в шахи в нашому університеті має тривати. Криворізький педагогічний – це осередок шахового руху нашого міста!».

До складу суддівської колегії увійшли керівник шахового клубу «Еліта», головний суддя І. О. Мозговий, ст. викладач, заступник голови Федерації шахів м. Кривий Ріг Г. О. Білоненко та доцент кафедри фізичної культури та методики її викладання, к. б. н. В. І. Марчик.

chess kiva 4

Чемпіонат проходив у сім турів за участі 24 гравців. Партії тривали не більше 10 хвилин. Результати гри визначалися за загальною кількістю очок, набраних кожним учасником.

Після завершення чемпіонату було оголошено переможців, яких нагородили кубком, грамотами та грошовими призами. Місця розподілилися таким чином:

I місце – Максим Мірошніченко, кандидат у майстри спорту України з шахів, володар майстерського рейтингу;

II місце – Валерій Шестопалов, кандидат у майстри спорту України з шахів, тренер ДЮСШ № 3, випускник факультету загальнотехнічних дисциплін КДПУ;

III місце – Володимир Пшеничний, кандидат у майстри спорту України з шахів, тренер ДЮСШ № 9.

chess kiva 5

Криворізький педагогічний вітає найсильніших шахістів із перемогою!

9530
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31