shashky0120 1

Криворізький педагогічний має добру традицію під час зимових канікул організовувати спортивні змагання серед працівників університету. 20 січня 2020 року в шаховому клубі «Еліта» відбулися змагання з шашок, які відкрили цьогорічну Універсіаду.

shashky0120 2

Умови та правила змагання залишилися незмінними. Учасниками стали представники факультету мистецтв, фізико-математичного факультету, факультету географії, туризму та історії, факультету іноземних мов, психолого-педагогічного факультету, природничого факультету, факультету дошкільної і технологічної освіти, а також збірна команда адмінперсоналу й працівників бібліотеки. Від кожної команди змагалися 2-3 особи; результати їх гри стали першим внеском до майбутнього результату команди в загальному заліку Універсіади.

shashky0120 3

Кожного року розумові баталії організовує та проводить, уважно спостерігаючи за дотриманням правил гри, к. б. н., доц. кафедри фізичної культури та методики її викладання В. І. Марчик. «Змагання з шахів і з шашок є вже традиційними для нашого університету. Вони мають спільну мету – надати учасникам можливість відпочити й перевірити свої здібності. Правила гри є незмінними й повністю відповідають загальноприйнятим», – зазначила Валентина Іванівна.

shashky0120 4

Змагання проходило у два тури: перший був груповим, тобто його метою було визначення лідерів; за результатами другого – фінального – визначалися переможці. У другому турі було зіграно по чотири партії, під час яких кожному надавалося по десять хвилин до кінця гри. Результат команди визначався за сумарною кількістю набраних балів. За перемогу в одній грі гравець отримував 1 бал, а у випадку нічиєї – 0,5.

shashky0120 5

З теплими словами привітання до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри фізичної культури та методики її викладання В. В. Шутько: «Ми завжди чекаємо на початок Універсіади й ретельно готуємося до неї. Бажаю всім учасникам цієї великої спортивної події ніколи не мати «адреналінового смутку» й завжди відчувати змагальний дух. Зичу кожному здоров’я та успіхів!».

shashky0120 6

За результатами непростої, але цікавої гри призові місця розподілилися таким чином:

І місцефізико-математичний факультет;

ІІ місцефакультет мистецтв;

ІІІ місцефакультет географії, туризму та історії.

«У минулому році на змаганнях із шашок ми посіли перше місце, а в цьому маємо трохи нижчий щабель, але я вважаю, що це позитивний результат. Марафон довгий – це тільки початок. У фіналі Універсіади перемогу здобуде команда за підсумками всіх змагань, тому ми налаштовані рішуче», – ділиться враженнями завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, к. п. н., доц. В. В. Томашевський.

Криворізький педагогічний пишається переможцями
й бажає продовжувати з таким же запалом!

9926
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок