img 23

30 травня 2020 року відбувся онлайн-марафон «День відкритих дверей КДПУ», у якому взяли участь представники всіх факультетів Криворізького державного педагогічного університету. До трансляції долучилися викладачі й студенти факультету географії, туризму та історії.

img 24

Презентація розпочалася зі спілкування з представниками факультету: доцентом, канд. істор. наук А. В. Тарасовим та завідувачем кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму, доцентом, канд. географ. наук В. Л. Казаковим, які розповіли про можливості працевлаштування випускників факультету, навчання та цікавинки студентського життя. А. В. Тарасов зупинився на деталях підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами», підкреслив затребуваність випускників-соціожурналістів на ринку праці. В. Л. Казаков розповів про особливості навчальних і виробничих практик і запросив усіх до лав найромантичнішого факультету КДПУ.

img 56

Заступник декана факультету географії, туризму та історії, доцент, канд. філософ. наук, ст. викладач кафедри всесвітньої історії І. О. Панафідін представив випускників ГТІ, які є учасниками багатьох наукових проєктів.

img 98

Вони продемонстрували різноманітні історичні реконструкції, цікаві знахідки студентів-істориків під час археологічних практик та провели невеличкий туристичний конкурс. До видовищної презентації активно долучилися випускники факультету - колишній студент спеціальності «Історія», а нині асистент кафедри історії України та правознавства й заступник директора Криворізького історико-краєзнавчого музею Артур Дробот, випускниця географічного факультету 2013 року Яна Саксонова, яка сьогодні працює міжнародним гідом у турецькій компанії «Аннекс-Тур». Мистецтво історичної реконструкції представили члени клубу «Воля та правда» Олексій Волик, Микита Атарщиков і Богдан Попов, які неодноразово брали участь у засіданнях дискусійного клубу істориків КДПУ «Агора».

img 117

А. В. Тарасов розповів: «Цього року ми проводимо День відкритих дверей у незвичному режимі. Наявні карантинні обмеження вимагають від закладів освіти інновацій, у тому числі й оновлення формату проведення щорічного великого профорієнтаційного заходу. У нас були два варіанти: не проводити його взагалі, або проводити, але вже в іншому форматі. Але ж ми є університетом, який завжди йде в ногу з часом. Тому ми, звичайно, розглянули другий варіант як новий спосіб ретрансляції світу Криворізького педагогічного. Для нас це новий досвід; побачимо, наскільки він буде результативним. Безперечним, однак, є той факт, що наша цільова аудиторія, абітурієнти, активно моніторять соціальні мережі та інші сучасні інформаційні ресурси».

img 125

Учасник туристичного конкурсу, викладач туристичних дисциплін, асистент кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму О. А. Матіщук поділився враженнями: «Ми працюємо в такому форматі вперше. Я вважаю, що саме такі онлайн-марафони для вступників в умовах карантинних обмежень обов’язково потрібно проводити, щоб якнайкраще розповісти про умови навчання в КДПУ. Зараз існує безліч різних марафонів, пов’язаних із туризмом. Все, що ми планували продемонструвати – ми виконали: показали й історичну реконструкцію, й археологічні знахідки, й туристичну екіпіровку».

Цікавий відеоролик про факультет ГТІ дозволить глядачам на власні очі побачити можливості навчання та студентського життя в нашому університеті.

Криворізький педагогічний запрошує до світу сучасного університетського навчання!

12081
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31