фмф 1

Кожної весни громада Криворізького педагогічного проводить День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів. Цього року, зважаючи на карантинні обмеження, щорічний захід відбувся 30 травня в незвичному онлайн-форматі. Представники фізико-математичного факультету долучилися до події і розповіли про особливості навчання та студентське життя.

фмф 2

Презентація факультету розпочалася з відеоролика: було представлено спеціальності, можливості працевлаштування випускників та яскраві моменти студентського життя. Під час інтерв’ю декан факультету, канд. пед. наук, доцент кафедри математики і методики її навчання О. В. Віхрова розповіла про навчання та науково-дослідницьку роботу, яку проводять здобувачі вищої освіти під час опанування фундаментальних наук; зауважила, що основними якостями студентства ФМФ є наполегливість, допитливість, бажання вчитися та досягати своєї мети. До розмови приєднався заступник декана, канд. пед. наук, доцент кафедри фізики та методики її навчання М. А. Слюсаренко. Він розповів про потужну матеріальну базу факультету, устаткування комп’ютерних класів, різноманітних фізичних лабораторій.

фмф 3

О. В. Віхрова підкреслила: «Фізико-математичний – найстаріший факультет університету, але водночас – дуже сучасний, оскільки ми навчаємо молодь фундаментальним наукам, що постійно розвиваються. У навчальних програмах є такі курси, як «STEM-освіта», «Програмування за допомогою хмарних технологій» тощо. Наші випускники успішні в усіх галузях. Багато здобувачів вищої освіти, які навчаються на фізико-математичному, ще в студентські роки починають працювати й знаходять своє місце в житті!».

фмф 4

Під час практичної частини презентації факультету канд. пед. наук, доцент кафедри інформатики та прикладної математики, керівник «Школи робототехніки» Н. А. Хараджян представила сучасні розумні прилади, які допомагають у навчанні дітей будь-якого віку, ознайомила з напрямками роботи Школи, продемонструвала 3D-принтер, що надрукував хештег #КДПУ. «У мене єдине враження від цього заходу – це дійсно круто! Наразі наш університет є першим закладом освіти в Україні, який проводить щось подібне. Хоча в інших ЗВО були певні спроби, але вони транслювали заздалегідь записані відео, що не мали зворотного зв’язку, який змогли організувати ми. Наш формат набагато яскравіший, відвертіший та насиченіший. Я вважаю, що на цьому не треба зупинятися, потрібно й надалі організовувати такі події: коли ми повернемося до звичайного режиму роботи, чимало абітурієнтів не зможуть приїхати до нас на День відкритих дверей, але вони отримають можливість завітати до університету онлайн. Ідея презентації фізмату у нас була дуже проста – треба показати те, що дійсно буде цікавим!», – зазначила Н. А. Хараджян.

Повну версію презентації фізико-математичного можна переглянути на офіційному Youtube-каналі КДПУ.

Чекаємо на вас у лавах студентства фізико-математичного факультету Криворізького педагогічного!

12135
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31