lektsiia modalna logika 1

На початку квітня 2021 року розпочався цикл відкритих занять, які проводять викладачі Криворізького педагогічного відповідно до затвердженого графіку.

lektsiia modalna logika 1

20 квітня 2021 року на кафедрі філософії відбулася відкрита лекція ректора Криворізького педагогічного, д-ра філос. наук, проф. Я. В. Шрамка з дисципліни «Логіко-гносеологічні проблеми фундаментальних наук», яка проходила дистанційно з використанням платформи Zoom.

На відкритому занятті були присутні представники різних факультетів КДПУ. Цільовою аудиторією стали магістранти фізико-математичного факультету І року навчання, які прослухали лекцію на тему «Модальна логіка».

lektsiia modalna logika 2

Структурно заняття складалося з таких питань: ідея некласичних логік та їх класифікація, поняття модальності та недостатність класичної логіки, філософські засади модальної логіки, види модальностей, побудова модальної логіки та її аксіоматизація.

lektsiia modalna logika 2

«Модальна логіка – це логіка, яка оперує модальними словами. Її засновником був американський філософ Кларенс Ірвінг Льюїс. Модальність – це мовна категорія, яка відображає відношення змісту висловлювання до дійсності й мовця до змісту висловлювання. Модальність передається за допомогою модальних слів, зокрема, модальних дієслів, які виражають не дію, а відношення до неї», – підкреслив Я. В. Шрамко.

lektsiia modalna logika 3

Під час заняття лектор наводив різні актуальні, влучні та яскраві приклади, які значно полегшували сприйняття матеріалу.

lektsiia modalna logika 4

На завершення лекції Я. В. Шрамко детально розповів про мову модальної логіки та провів аналіз одного з прикладів міркування, над яким студенти мали можливість подумати та зробити власні висновки.

Усі охочі можуть переглянути відкриту лекцію на Youtube-каналі університету.

Дякуємо за чудову можливість долучитися до цікавої та ґрунтовної лекції!

15318
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30