1

Криворізький педагогічний утримує й покращує свої позиції в загальноукраїнських рейтингах закладів вищої освіти. На сайті центру міжнародних проєктів «Євроосвіта» оприлюднено новий, шістнадцятий академічний рейтинг ЗВО України «Топ-200 Україна 2022».

Під час складання цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні й світі, яка зазнає глибинних змін, зокрема в результаті впливу пандемії COVID-2019 та повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. Рейтинг було складено в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Для прозорого й об'єктивного ранжування університетів «Євроосвіта» використовує відкриті дані прямих вимірів, доступні на веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

2

Заклади вищої освіти оцінювали за показниками академічної та науково-видавничої діяльності, за даними Scopus, Webometrics, QS World University Rankings, THE University Impact Rankings, Nature Index, QS Graduate Employability Rankings, а також за результатами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт і за кількістю поданих абітурієнтами заяв та середнім конкурсним балом. Було враховано й досягнення молодих учених, і кількість патентів, що отримали науковці, які працюють на базі ЗВО. Зважаючи на пріоритетність інтеграції вищої освіти України до європейського академічного середовища, вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (QS World University Rankings та інші) були встановлені «Євроосвітою» вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

3

Нині Криворізький педагогічний демонструє позитивну динаміку в цьому авторитетному рейтингу: наш університет зайняв 68-му позицію із 200-х вітчизняних ЗВО, майже на 20 сходинок покращивши минулорічний результат. Відповідно до результатів ранжування від «Євроосвіти», серед педагогічних університетів країни КДПУ є найкращим.

4

Спільнота Криворізького педагогічного продовжує плідно працювати задля нових перемог нашого університету й майбутньої великої Перемоги нашої держави. Про нові результати КДПУ в провідних рейтингах закладів вищої освіти буде повідомлено в стрічці новин на офіційному сайті.

19494
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31