літня шк 2

Літо, зазвичай, це пора канікул та відпусток. Попри воєнний стан у нашій країні здобувачі вищої освіти та викладачі Криворізького педагогічного підвищують свій освітній та фаховий рівень за кордоном, відвідуючи університети Німеччини.

 

літня шк 3

У серпні 2022 року представники КДПУ взяли участь у Літній школі Альянсу університетів Рурської області (UA Ruhr) – Рурському університеті в Бохумі, Дортмундському технічному університеті та Дуйсбург-Ессенського університетах. 

Альянс цих університетів об’єднує в собі близько 120 тисяч студентів та майже 14 тисяч учених і є один із найбільших наукових центрів Німеччини. 1 серпня 2022 року розпочала свою роботу Літня школа у Рурському університету в Бохумі. Серед головних організаторів і учасників роботи школи – Криворізький державний педагогічний університет. До роботи школи також долучилися студенти і викладачі інших українських ЗВО: Маріупольського державного університету, Львівського національного університету ім. Івана Франка, Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

 

Літня шк

Програма Літньої школи дуже насичена та різноманітна. З першого дня заплановано відвідування офіційних заходів, навчальних занять тощо. Під час круглого столу всіх учасників Літньої школи привітав ректор РУБ професор Мартін Пауль, який засвідчив підтримку українців у цей непростий час і висловив надію на значне розширення співпраці освітян України та Німеччини у різних галузях освіти і науки.

літня шк 1

Проректор з наукової роботи, док. пед. наук, професор кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання факультету іноземних мов В. А. Гаманюк на офіційній зустрічі з ректором Рурського університету щиро подякувала за підтримку його керівництву та зазначила: «Налагодження наукових зв’язків із представниками міжнародної спільноти – пріоритетний напрямок діяльності Криворізького педагогічного. У рамках цієї зустрічі було презентовано напрямки науково-освітньої діяльності німецькою та українською сторін. У наших планах – поглиблення й удосконалення подальшого співробітництва, розвиток продуктивної співпраці наших університетів».

Наступними університетами, які прийняли наших учасників є Дортмундський технічний і Дуйсбург-Ессенський університети. На студенів з України чекали цікаві й корисні семінари з новелістики, германістики та журналістики. Поєднуючи навчання й відпочинок учасники Літньої школи мали змогу насолодитися вишуканим ботанічним садом Рурського університету.

Вітаємо всіх учасників міжнародної Літньої школи
та бажаємо їм нових наукових досягнень, цікавих знайомств та натхнення!
19831
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок