Художньо-графічне відділення факультету мистецтв – окраса Криворізького державного педагогічного університету. Саме тут викладають відомі у місті й країні митці, навчаються майбутні творці живописних полотен, знаходить натхнення талановита молодь.

Майбутні живописці отримують міцну академічну базу для розвитку свого таланту. Серед фундаментальних і практичних дисциплін, які викладають досвідчені фахівці кафедри образотворчого мистецтва – рисунок, живопис, технологія живописних матеріалів, композиція, історія мистецтва. Курс станкової графіки студенти опановують на справжньому станку, за допомогою спеціалізованого професійного обладнання створюють ліногравюри. Вивчають майбутні митці і ремесла нашої країни та світу, зокрема петриківський розпис.

У майстерні малюнку триває творчий процес: саме тут студенти опановують мистецтво натюрморту і пейзажу,
графіки й акварелі, етюду та портретного живопису
 

До послуг майбутніх учителів і керівників гуртків, митців і флористів, які навчаються за спеціальністю 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) з додатковими спеціалізаціями – Декоративне мистецтво, або Флористика майстерні, комп’ютерні класи і спеціалізовані навчальні кабінети, створені викладачами, лаборантами і студентами.

Під керівництвом викладачів кафедри образотворчого мистецтва природний хист молодих талантів розквітає у повну силу майстерності професійних митців.

Музей і виставкова зала художньо-графічного гордість університету і важливі навчальні майданчики як для студентів факультету, так і для вихованців профільних закладів освіти міста.

У затишній майстерні старшого викладача, завідувача художнього музею факультету мистецтв КДПУ Олександра Юрченка панує атмосфера натхнення і творчості. Митець є членом Спілки художників України, бере активну участь у виставках, має особистий майстер-клас. Олександр Сергійович переконаний: головне для художника – це працездатність і талант. А ще – ґрунтовна академічна база для розвитку природного хисту.

Щедра палітра майстра надихає його вихованців

Серед випускників художньо-графічного відділення – активна популяризаторка традицій петриківського розпису Анастасія Чуднівець, за безпосередньої участі якої його було включено ЮНЕСКО до переліку культурних надбань людства. Пані Анастасія – неодноразова учасниця міжнародних виставок і благодійних мистецьких акцій у Загребі (Хорватія), Афінах (Греція), Португалії, Франції, Омані.

Світ натхнення і гармонії чекає на талановиту молодь!

Дізнайтеся більше про факультет у презентації

До уваги майбутніх студентів художньо-графічного

Як стати студентом КДПУ

5160
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок