Дослідження найдрібніших складових навколишнього світу, природних речовин, можливість на них впливати й змінювати оточуючий світ – все це доступно студентам, що навчаються за напрямом підготовки хімія у Криворізькому педагогічному. Підготовка фахівців має давню традицію, що бере свій початок далекого 1944-го року, коли на базі університету було утворено кафедру хімії.

Студенти, що навчаються на природничому факультеті за спеціальністю хімія мають змогу вивчати як органічну, так і неорганічну хімію, досліджувати біохімічні процеси, спостерігати за розвитком екосистем тощо. Вони постійно беруть участь у «Наукових пікніках», Всеукраїнських й Міжнародних конкурсах, олімпіадах і наукових фестивалях.

Паралельно з цим студенти й викладачі цього напряму постійно перебувають у науковому пошуку та його практичному застосуванні. Це проявляється в проведенні «Школи агента Інкогніто» для юних хіміків, що захоплюються цією наукою. Також викладачі кафедри орієнтовані на проведення науково-практичних семінарів для вже практикуючих хіміків, що має дати змогу поєднати у нерозривному симбіозі теоретичні й практичні надбання.

 

«Хімія захоплює мене тим, що дає можливість спостерігати за змінами. Ти змішуєш певні речовини і дивишся з тим, що відбувається, або ж за тим чого не відбувається. З цією наукою йду поряд все своє життя, ще зі шкільних років мав власну хімічну лабораторію. Вступ до Криворізького педагогічного дав можливість поєднати улюблену справу з вчительською діяльністю, що є важливим, бо будь-яке знання має цінність тоді, коли ти ним ділишся», – розповідає про навчання студент спеціальності хімія Ростислав Долгіх.

 

5191
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30