prof.ed2018 1

Криворізький педагогічний університет готує фахівців з багатим профілем працевлаштування. Спеціальність «Професійна освіта» охоплює одразу три напрямки навчання - такі, як сфера обслуговування, технологія виробів легкої промисловості, транспорт.

Під час навчання за напрямком «Сфера обслуговування» зі спеціалізацією «Організація готельно-ресторанного бізнесу» студенти набувають теоретичних і практичних знань щодо організації роботи ресторанного бізнесу та нових тенденцій в обслуговуванні споживачів. У подальшій своїй діяльності майбутні фахівці зможуть застосувати набутий досвід, який отримали в організації роботи закладів ресторанного господарства. На заняттях, які проводять викладачі кафедри, у студентів формується системне мислення, комплекс знань у сфері організації виробництва кулінарної продукції, організації обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів, класів, потужності.

«Головна мета вивчення курсу “Організація готельного господарства” полягає не лише у засвоєнні студентами теоретичних основ організації функціонування підприємства готельного господарства на ринку, а й у сприйнятті ними готельного господарства як невід'ємної частини сфери туризму України, яка набуває все більшого значення в економічному житті країни та нашого міста. Практичне застосування набутих теоретичних знань допоможе студентам оволодіти навичками організації підприємств готельного господарства, та відрегулювати їх успішну діяльність на ринку готельних послуг», – зазначає завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, доцент Лариса Олексіївна Савченко.

Майбутні фахівці, які обрали вищу освіту за спеціальністю «015 Професійна освіта» (Технологія виробів легкої промисловості) спеціалізація: Дизайн одягу, отримують знання і компетенції не лише як викладачі професійної освіти, але і як дизайнери одягу. У процесі вивчення професійно спрямованих дисциплін студенти опановують дизайн костюму на основі вивчення світового досвіду; здобувають знання з проектної та комп’ютерної графіки; набувають умінь у царині технології виготовлення швейних виробів; залучаються до створення художніх образів у костюмі та аксесуарах; опановують інноваційні методи моделювання одягу. Велика увага у навчанні приділяється передпроектному та технічному аналізу, конструктивному моделюванню, формуванню творчої позиції, нестандартного мислення.

Кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Леонідівна Кучер, акцентує увагу на тому, що набуті професійні компетенції майбутніх фахівців у галузі професійної освіти реалізуються на творчому рівні під час роботи над проектами зі створення колекцій одягу, які удостоюються призових місць на всеукраїнських та міжнародних конкурсах дизайнерів одягу.

Ще одним, не менш цікавим, напрямком навчання є «Транспорт» зі спеціалізацією «Експлуатація та ремонт автомобільного транспорту». Ця спеціальність має свої характерні риси, і те, чим викладачі зі студентами дуже пишаються. Гордістю факультету є автокомплекс та 4 майстерні з ручної і механічної обробки деревини та металу. Автокомплекс складається з групи приміщень, у які входять лекційна аудиторія, аудиторія для лабораторно-практичних занять, допоміжні приміщення. Тобто створюються всі необхідні умови задля детального опанування нового матеріалу.

Студенти, які навчаються на цій спеціальності, вивчають загальнотехнічні і спеціальні дисципліни (Експлуатація і ремонт транспортних машин транспортна логістика, Основи слюсарно-ремонтних робіт, Технічне обслуговування транспортних засобів, Правила дорожнього руху тощо), розвивають уміння розв’язувати питання розвитку сучасних технологій і нової техніки, формувати технічне та інженерно-конструкторське мислення.

«Випускники цієї спеціальності зарекомендували себе висококваліфікованими спеціалістами, підготовленими до активної професійної діяльності у сфері освіти, і можуть працювати педагогами професійного навчання, учителями профільного навчання (автосправа), майстрами виробничого навчання, керівниками гуртків у позашкільних навчальних закладах, викладачами загальнотехнічних і спеціальних дисциплін в автошколах, технікумах, училищах. Також вони мають можливість переорієнтації на певну суміжну професію, спираючись на потужну базу загальнотехнічних та інженерних знань», – наголосила завідувач кафедри, доцент, доктор педагогічних наук Олена Олександрівна Лаврентьєва.

Е. Гемінґвей казав: «Кожна людина народжується для якогось діла». Саме тому Криворізький педагогічний університет охоплює великий спектр сучасних професій, які точно стануть до вподоби кожному. 

5196
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок