35198986 2053118238275095 7884078835983974400 n

На базі Криворізького державного педагогічного університету проводиться підготовка спеціалістів з німецької філології. На сьогоднішній день вивчення європейських мов дозволяє державі більш швидко інтегруватись до європейського простору.

Студенти мають змогу вивчати німецьку мову й літературу як основну, з додатковим вивченням англійської мови. Розповсюдженою є ситуація, коли абітурієнти приходять з низьким рівнем володіння німецькою мовою, або майже не володіючи нею. Проте за результатами навчання випускники долають мовний бар’єр з германськими країнами, оскільки володіють мовою на рівні В2 – С1, що дозволяє вільно спілкуватись закордоном й використовувати знання в професійній діяльності.

Для випускників спеціальності німецька філологія наявний широкий спектр працевлаштування. Вони можуть працювати референтами, прес-секретарями, менеджерами у міжнародних корпораціях, паралельно можлива реалізація у громадському секторі, який залучає міжнародні інвестиції й донорський капітал. А для тих, хто хоче присвятити своє життя навчанню інших завжди є можливість обрати професію вчителя.

Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання КДПУ підтримує тісні контакти з інституціями іноземних держав, які мають свої представництва в Україні (Гете–інститут, Німецька служба академічних обмінів - DAAD), та міжнародними громадськими спілками, наприклад, Асоціацією українських германістів (АУГ) та Українською спілкою германістів вищої школи (УСГВШ). Це дає студентам можливість ще за часів навчання зарекомендувати себе на міжнародному рівні співпрацюючи з представництвами вище перелічених організацій.

«В сучасному світі з приходом глобалізаційних тенденцій актуальність вивчення мови завжди стоятиме на високому рівні. Фактично ми готуємо спеціалістів, які сприяють розвитку держави. Наші випускники мають змогу вільно спілкуватись німецькою й англійською мовами, що відкриває перед ними двері у великий світ, як в особистому плані, так й у професійному становленні», – розповідає про навчання проректор з наукової роботи, професор кафедри німецької мови Віта Гаманюк.

5230
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок