magistr 2

У системі підготовки фахівців вищої кваліфікації важлива роль належить формуванню практичних умінь та навичок. Основними умовами ефективності практики є суспільна спрямованість, теоретична обґрунтованість, навчально-виховний характер, комплексний підхід до змісту і організації цього етапу навчання, його безперервність, наступність та систематичність. Магістранти всіх факультетів Криворізького педагогічного згідно з Положенням про практичну підготовку здобувачів вищої освіти в КДПУ проходять у липні-серпні перший – підготовчий етап виробничої педагогічної практики на базі приймальної комісії. Цей етап практики є обов’язковою умовою допуску магістрантів до проходження наступних етапів. 

magistr 2

Наприкінці червня 2019 року відбулися настановчі конференції щодо організації й проведення практики магістрантів у приймальній комісії, до якої долучалася перший проректор КДПУ, доцент кафедри англійської мови з методикою викладання, к. ф. н. О. А. Остроушко. Вона підкреслила: «Основними завданнями цього етапу виробничої педагогічної практики є ознайомлення з нормативно-правовими актами, що регулюють різні аспекти вступу до ЗВО та участь в організації та проведенні вступної кампанії. На вас, майбутніх викладачів, покладається дуже важлива робота – зустріч нашого майбутнього студента, спілкування з ним та його родиною, консультування та координування абітурієнтів. Ви будете також здійснювати допомогу вступникам при створенні електронних кабінетів, чергувати у рекреаціях та вестибюлі під час прийому документів. Зверніть увагу на звітність про цей важливий етап проходження практики».

magistr 2

До конференції також долучилися відповідальний секретар приймальної комісії, декан природничого факультету, доцент, к. б. н. Е. О. Євтушенко, його заступники та керівник виробничої практики, старший викладач кафедри української мови Л. С. Цоуфал. Вони надали практичні рекомендації та побажали успіхів у роботі приймальної комісії.

magistr 2

Магістрант фізико-математичного факультету Руслан Шпонька поділився враженнями про роботу в приймальній комісії: «Ми допомагаємо вступникам до закладів вищої освіти реєструвати електронні кабінети. Наше робоче місце – прес-центр університету, який знаходиться в 130 аудиторії головного корпусу, де створено всі умови для комфортної роботи. На нас покладено дуже велику відповідальність, бо від точного внесення інформації може залежати майбутнє абітурієнта. Під час цієї виробничої педагогічної практики ми набуваємо безцінний досвід спілкування, як зі вступниками, так і з їх батьками, що іноді буває досить складно. Ми намагаємося знайти підхід до кожного, оперативно вирішуємо виникаючі проблеми».

magistr 2

Бажаємо нашим магістрантам вдалого проходження першого етапу виробничої педагогічної практики в приймальній комісії КДПУ.

8219
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30