kdpuday19 1

22 листопада 2019 року в стінах гімназії № 95 відбувся традиційний День педагогічного університету. Уже третій рік поспіль КДПУ проводить цей масштабний захід для старшокласників, щоб допомогти молоді визначитися з майбутньою професією та поділитися неповторною атмосферою навчання в закладі вищої освіти.

kdpuday19 2

День університету розпочався з вітального слова першого проректора КДПУ О. А. Остроушко. «Сьогоднішня подія є вже традиційною. Наша мета - показати учням, що являє собою навчання в університеті та презентувати особливості освітнього процесу. Ви отримаєте можливість відвідати лекції та взяти участь у практичних заняттях, а також зможете побувати на уроці, який, згідно з міждисциплінарною освітньою програмою, поєднує у собі кілька дисциплін, що зараз є світовим академічним трендом».

kdpuday19 1

З інтерактивною лекцією на тему «Освіта як соціальний інститут у сучасному світі» виступила професор кафедри соціології та економіки А. С. Лобанова. Викладач разом із аудиторією шукали відповіді на такі питання : «Що таке наука соціологія і чому вона вивчає соціальні інститути?», «Чому освіта, зокрема вища, є соціальним інститутом?», «У якому світі ми живемо?», «Що може дати сучасній людині соціальний інститут освіти в інформаційному суспільстві?».

kdpuday19 2

Учні старших класів вирушили до кабінетів, де уроки проводили викладачі Криворізького педагогічного. Гімназисти ознайомилися з великою кількістю предметів: англійська мова (ст. викл. каф. англійської мови з методикою викладання Ю. В. Панасюк), англійська література (викл. каф. англійської філології І. А. Дирда), всесвітня історія (доц. каф. всесвітньої історії В.О.Вєтохіна), біологія (ст. викл. каф. зоології та методики навчання біології В. В. Коцюруба), географія (доц. каф. фізичної географії, краєзнавства та туризму В. В. Шипунова), історія України ( ст. викл. каф. історії України та правознавства Р. П. Шляхтич), інформатика (доц. каф. інформатики та прикладної математики Н. А. Хараджян), українська мова та англійська мова (проф. каф. української мови З. П. Бакум та ст. викл. каф. англійської філології О. О. Пальчикова), економіка (ст. викл. каф. економічної та соціальної географії та методики її викладання С. В. Мантуленко), математики (зав. каф. математики та методики її викладання Д. Є. Бобилєв), психологія ( зав. каф. загальної та вікової психології Н. М. Токарева), соціологія ( проф. каф. соціології та економіки А. С. Лобанова), фізика (проф. каф. фізики та методики її викладання Р. М. Балабай), українська література (доц. каф. української та світової літератур С. С. Журба), філософія ( доц. каф. філософії А. І. Абдула), хімія (зав. каф. хімії та методики її навчання Т. В. Старова).

kdpuday19 3

Родзинкою заходу стало проведення бінарного уроку української та англійської мови – незвичайного для учнів 10-х та 11-х класів. «Провести такий урок надихнули ідеї фінської школи та сучасні вимоги до формування другої ключової компетентності (володіння іноземними мовами). Під час уроку учні з великим задоволенням спостерігали та діалогували. Позитивним є те, що учні потребують таких уроків; більше того, були учні, які ставили вже наукові запитання. Хоча до бінарного уроку непросто готуватися, результати є вражаючими», – зазначила З. П. Бакум.

kdpuday19 4

Учням випала нагода приміряти на себе незвичайну роль – відчути себе студентами університету. Цей день був насичений новою інформацією та яскравими враженнями. Деякі учні зовсім по-іншому побачили навчальний процес. «Мені дуже сподобалися уроки, які проводили викладачі. Особливо сподобалося те, як вони під час лекцій залучали нас до дискусій або ж ставили різні запитання. На уроках ми дізналися чимало нового, теми були дійсно цікавими. Я хотіла б дізнатися ще більше», – поділилася враженнями з прес-центром КДПУ учениця 10-А класу Дар’я Товстоган.

Ось і завершився тиждень науки у гімназії № 95. День педагогічного університету не лише допоміг учням отримати цікавий досвід студентського життя, а й подарував чимало приємних вражень і нових знань.

Дякуємо всім, хто долучився, та до зустрічі в університеті!

9352
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30