Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

Кардинальні зміни в освітньому форматі, що відбуваються впродовж останніх  років, пов'язані, зокрема, і з активним поширенням масових відкритих онлайн-курсів (англ. MOOC – Massive Open Online Course). Вони покликані, з одного боку, створити умови охочим з усього  світу слухати лекції найкращих професорів та брати участь у форумних дискусіях із сотнями тисяч учасників, а з іншого – вивести викладачів поза стіни традиційних аудиторій, експериментуючи з інноваційними освітніми форматами. Однією з найпопулярніших освітніх інтернет-платформ світу є український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. З 2015-го року його партнером став Український Католицький Університет, презентувавши першим онлайн-курс  львівського історика  професора Ярослава Грицака «Вибрані питання європейської історії».

Як вказано в описі до курсу, його метою є «критичне обговорення великого суспільного явища, котре вважають центральною подією у світовій історії – перехід від традиційного (аграрного) до модерного (промислового) світу. Головний наголос ставиться на формуванні у студентів розуміння логіки розвитку гуманітарних наук взагалі, а історії, зокрема, – як зміни парадигм».

Вже 2016-го року на його проходження зареєструвалось понад тисячі бажаючих, з яких успішно закінчили курс трохи більше ста осіб, до числа яких увійшли і викладачі кафедри історії України та правознавства: к.і.н., доценти Н.А.Печеніна та А.В.Тарасов.  

Таким був початок, а вже впродовж 2019-го року за успішне проходження кількох курсів, представлених на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, сертифікати одержали к.п.н., доцент Л.В.Задорожна та к.і.н., доцент Н.А.Печеніна. Certificate 2

Certificate

Certificate 3

Certificate 1

Certificate 1А

10037
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31