Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

25 травня 2022 р. Настановча конференція з архівно-музейної практики для груп ІП-18 та ІМ-18. Керівник - старший викладач кафедри, канд.філос.наук Ігор Панафідін

праткии3

Архівно-музейна практика передбачена структурно-логічною схемою підготовки фахівців ступеня бакалавра за освітньою програмою «Історія. Суспільствознавчі дисципліни». Вона пов’язана з такими навчальними дисциплінами, як «Джерелознавство історії України», «Музеєзнавство», «Спеціальні історичні дисципліни», «Археологія», «Основи наукових досліджень з історії».

Мета навчальної практики полягає в розширенні фахового кругозору студентів, поглиблення гуманітарної освіти, підготовка до самостійної наукової роботи, пов’язаної з опрацюванням архівних та музейних матеріалів.

Основні завдання: ознайомлення з основними формами та методами роботи архівних та музейних установ; ознайомлення з методикою проведення архівних та музейних досліджень.

Унаслідок проведення практики студенти повинні набути практичних умінь та поглибити теоретичні знання: вивчення методики архівної справи, практичне оволодіння навиками роботи в архівних установах (пошук архівних документів та їх опрацювання), з’ясування можливостей використання архівних матеріалів у науково-дослідницькій праці; вивчення музейної справи, ознайомлення із специфікою роботи музейних установ різних типів, можливість використання музейних фондів та окремих експонатів у науково-дослідницькій праці; навчити студентів раціональним прийомам пошуку, відбору архівних документів та матеріалів; виробити у студентів навички практичної дослідницької і наукової роботи в процесі проведення навчально-виховного процесу.

Базами для проходження практики є музейні та архівні установи м. Кривого Рогу, зокрема КЗК "Міський краєзнавчий музей" КМР.

Для студентів сьогодні було проведено онлайн екскурсію, під час якої вони змогли ознайомитися з експозиціями та фондами музею (автор - Артур Дробот, старший викладач кафедри)

практика 88

практкикикии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше фото

 

19374
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31