Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

полит

13 травня 1933 року пішов з життя Микола Хвильовий - український прозаїк, поет, публіцист, один із основоположників післяреволюційної української прози. Цей постріл  був трагічною крапкою в історії українського відродження пореволюційних років.

13 травня 2021 року на семінарському занятті з історії України студенти груп ІП-ІГ-ІМ-18  досліджували події сумних 1930-х в рамках круглого столу до Дня пам"яті жертв політичних репресій.

День пам'яті жертв політичних репресій - щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

«Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 роках з ініціативи керівництва СРСР для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору 1930-х років в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

сотников

сотников3

 

сотников4

 

кутьков

 

холод береж2

 

15678
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша