Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи.  Для українців  – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.

14 травня 2021 р. студентами-істориками проведено читання з нагоди свята.

солодун5

Корнієнко Сергій (гр. ІП-м-16): Наша сила в єдності, це ми знаємо. Що дає єдність? Єдність дає можливості для розвитку, а що є розвиток для істориків? Це самовдосконалення з претензією на майбутнє, прогрес в знаннях на основі теперішнього та пояснення всього перерахованого причинами з минулого. Ви можете не погодитися з таким визначенням, і це Ваше право, однак сьогодні я побачив саме це. Концентрат наукової думки, аналітичних здібностей та величного Раціо в доповідях всіх "поколінь" істориків спеціальності. Неможливо охопити в рамках 2 академічних годин весь спектр специфічних особливостей Європейського Союзу, зате можливо виділити головні питання та "підводні камені" української євроінтеграції, а потім деталізувати цей тернистий шлях. Як мають проводити цю деталізацію діти Незалежної? Тверезо та без помпезних промов, коротко і за змістом - саме це я побачив сьогодні. Якщо Ви вважаєте, що свідомість з'являється на якомусь курсі, то здійснюєте фатальну помилку, адже представники І курсу сьогодні задавали доречні, обґрунтовані, а головне, не надумані запитання - студенти хотіли деталей, і тому запитували. Такої сили особисто мені на першому курсі часто не вистачало. А тепер скажіть, раціональне мислення, науковість доводів, працьовитість, комунікативність та неприборкана енергія - хіба це не ознаки європейської генерації молоді? Європа ближче, ніж здається, вона в наших серцях, лишилося направити це все в руки і в нас все буде good. Кліо Європейська, як і ми...

европа7

Доповіді, що лунали на читаннях, були різнотематичні та охоплювали проблеми економіки, екології, безпеки та ін.:

Столярчук Л. День Європи: історія та факти.

Проскура О. Перспективи європейської інтеграції

Корнієнко С. Система захисту і безпеки в Європі.

европа2европа3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчорашня Є.  Європейський вибір майбутнього України: перспективи, ризики та можливі альтернативи.

европа10европа12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тимрук В. Трудова міграція до країн Європейського Союзу.

тимрук2тимрук4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Солодун А. Забезпечення наявності та раціонального використання водних ресурсів і санітарії для всіх як ціль сталого розвитку ООН та роль ЄС з цього питання.

солодун2

 

15698
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31