Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

303710 1

У багатьох країнах світу відзначають День перемоги над нацизмом, або День закінчення Другої світової війни в Європі 8 травня, коли був ратифікований "Акт про беззастережну капітуляцію" збройних сил нацистської Німеччини, підписаний начальником оперативного штабу генерал-полковником Йодлем за дорученням президента Німеччини Карла Деніца.

Президент України Петро Порошенко підписав в 2015 році указ про відзначення Дня пам'яті і примирення, мета якого "гідно вшанувати подвиг українського народу, його значний внесок в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні, і висловити повагу всім борцям проти нацизму".

В 2014 році Зураб Аласанія - як гендиректор Національної телекомпанії України - звернувся до харківського дизайнера Сергія Мишакина з пропозицією створити логотип, присвячений Другій світовій війні.

Дизайнер розробив логотип за два дні, взявши за основу звичний для Європи символ пам'яті жертв війни - червоний мак. Вперше як символ пам'яті колір маку фігурував у вірші канадського військового лікаря Джона Маккрея "На полях Фландрії" (1915), яке починається словами: "На полях Фландрії між хрестами / Качає вітер мак рядами". Через кілька років мак став символом пам'яті про американських солдатів, які загинули під час Першої світової війни; Зараз використовується в багатьох європейських країнах і США як символ пам'яті про загиблих у Другій світовій.

19160
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша