Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

8 і 9 травня – Дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Сьогодні Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. 

Минуло вісім десятиліть – і Європа знову опинилася на порозі глобальної війни. Сьогодні європейська спільнота має змогу опиратися на отримані в часи Другої світової гіркий досвід та історичні уроки (детальніше).

2 св

Про події далекого 1945 розмірковували студенти групи УІФ-20.

2 св4

 2 св5

 

 

 

 

 

 

 

 

Символом пам’яті про жертви Другої світової війни в світі, а з 2014 року в Україні, є червоний мак. Це емблема скорботного свята, пам’ять про тих, хто загинув під час Другої світової й сьогодні гине на Сході України в боротьбі за незалежність.

2 св7

св 7

В суспільній свідомості досі поширені міфи, які впродовж декількох поколінь підживлювалися мас-медіа, книгами, фільмами, ритуалами свят тощо. Серед них - ідеологема "Велика Вітчизняна війна”. 

св122св122ц 

 

 

 

 

 

 

 

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні мають бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. 

Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. 

2 св88

19170
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша