Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

лис3

02 грудня відбувся виховний захід «16 днів проти насилля». Інформаційну зустріч  в форматі ZOOM-конференції зі студентами груп ІП-ІГ-ІМ-19 провів магістрант групи ІПм-15 Ілля Лисоконь.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня – Міжнародний день волонтера

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня – Міжнародний день прав людини

лис2лис4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Правове регулювання протидії домашньому насильству - саме с такою доповіддю виступила студента групи ІП-19 Назаренко Діана. За її словами, в Україні проблема домашнього насильства стоїть дуже гостро, адже багато людей страждає від подібного прояву злочинності. Майже кожна жінка (приблизно 70%) в нашій країни стикалась з насильством, в тому числі і домашнім. За статистикою, понад 3 мільйони дітей бачать на власні очі, або самі стають жертвами акту насильства у сім’ї.

А от рівень захищеності та звернень у поліцію з приводу вчинення даного виду злочину дуже сумне – адже лише 10% жертв домашнього насильства намагаються захистити свої права. Це продиктовано деякими фактами: жінки звертаються, переважно, після фізичного та сексуального насильства, а от дослідити і зрозуміти економічне та психологічне, як щось погане – в нашій країні важко. Звичайно, чоловіки також можуть стати постраждалими, але наша культура виховує типовий образ «захисника», який не може звернутись у поліцію зі скаргою на такий вид злочину.

лис5лис8лис7

 

13474
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша