Кафедра історії
Факультет географії, туризму та історії

27 березня 2019 року відбулося чергове, 39-те засідання дискусійного клубу «Агора», присвячене слов’янському язичництву. Свій виступ богам слов’ян та легендам, що розкривають таємничий світ минулого, присвятив Михайло Мельник, студент І курсу.

Боги слов’ян мали жорстку ієрархію і навіть різне походження в залежності від ситуації, у якій воювали давні слов’яни на теренах своєї прабатьківщини. Глибинність та непізнаваність архетипів нашої свідомості; експансивність ранніх політичних утворень слов’ян; загадковість і протирічливість у сприйнятті язичницького пантеону сучасними дослідниками; міфи, легенди, казки – все це є цікавими і актуальними моментами виступу Михайла Мельника.

Доповідач у якості головного джерела інформації обрав працю Б. Рибакова «Язичництво давніх слов’ян». Михайло проаналізував ієрархію пантеону богів та духів, звернув увагу на культ «упирів та берегинь». Доповідач цікаво показав механізм зміни статусу богів, зокрема, перехід першості від Рода до Перуна. У ході дискусії та діалогу були обговорені цікавинки, на кшталт того, чим задобрювати домовика та інших духів. Словом, зустріч, як завжди, була цікавою та насиченою.

1


Дуже таємнича карта. 

Агора 2


Агора 3

 

7323
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша