23.05 1

23 травня 2023 року в Криворізькому державному педагогічному університеті відбулася звітна наукова zoom- конференція студентів за 2022–2023 навчальний рік. З вітальним словом до молодих науковців звернувся ректор університету доктор філософських наук, професор Ярослав Владиславович Шрамко. Багатьох дослідників відзначила проректор з наукової роботи доктор педагогічних наук, професор Віта Анатоліївна Гаманюк.

23.05 2

Факультет української філології представляли студенти Оксана Гребінь (гр. УФРм-18), Анна Городецька (гр. УАФм-18), Дмитро Решетніков (гр. УІФ-20), Марина Усачова (гр. УПФ-20), їх наукові керівники: завідувач кафедри української мови, доктор філологічних наук, професор Жанна Василівна Колоїз, доктор педагогічних наук, професор Зінаїда Павлівна Бакум, кандидат філологічних наук, доцент Наталя Миколаївна Шарманова, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Миколаївна Малюга (гарант освітньої програми «Українська мова і література, зарубіжна література. Англійська мова»).

23.05 4

На пленарному засіданні студент III курсу Дмитро Решетніков виступив із доповіддю «Соціолінгвістичний аспект досліджень Олександра Потебні» (наук. керівник: к. філол. н., доц. Н. М. Шарманова), у якій висвітлив ідеї Олександра Опанасовича Потебні у світлі національно мовної політики та його внесок у розбудову соціолінгвістичних студій. Доповідач наголосив, що основну причину денаціоналізації своїх земляків мовознавець убачав у чужомовній ідеології, орієнтованій на підготовку мовних маргіналів, а це, відповідно, дає вихід на більш глобальні питання світового мовознавства.

23.05 3

23.05 5

23.05 6

Студенти факультету української філології мали змогу ознайомитися з академічними здобутками інших учасників – Валерії Цилінської, студентки IV курсу факультету мистецтв, про програму міжнародного обміну «Erasmus+» як освітню можливість для майбутнього дизайнера та студента III курсу факультету факультету географії, туризму та історії Ростислава Горбунова, який у доповіді «Повернення. Актуальні питання сучасної України: переселенці та реінтеграція тимчасово окупованих територій» поділився досвідом участі в соціальному проєкті львівських культурологів.

23.05 7

За підсумками активної наукової роботи ректорат ухвалив рішення відзначити грамотами студентів факультету української філології.

Майбутні словесники діляться власними враженнями від прослуханого:

«Конференція, приурочена до Дня науки, стала корисною для багатьох із нас. Це дає можливість представити свої наукові розвідки зацікавленій аудиторії, а також розширити свої знання. Мені як студентці було дуже пізнавально відвідати такий захід та прослухати цікаві виступи інших учасників. Зацікавила презентація про програму Еразмус+. Завжди є корисним прослухати враження від практики міжнародних обмінів безпосередньо від учасника. Усе це певним чином розширює наш кругозір та дає додаткові знання, представлені з різних наукових позицій» (магістрантка І курсу Оксана Гребінь, гр. УФРм-18). 

«Наукову конференцію відвідали викладачі кафедри української мови – завідувач Жанна Василівна Колоїз, доценти Наталя Миколаївна Шарманова і Наталія Миколаївна Малюга, а також завідувач кафедри історії Наталія Анатоліївна Печеніна, зацікавлені студенти з різних факультетів. Сподобалися виступи учасників, і в кожному можна відмітити науковий потенціал» (студент ІІІ курсу Дмитро Решетніков, гр. УІФ-20). 

«Із цікавою науковою доповіддю, яка була присвячена науковій спадщині О. Потебні, виступив Дмитро Решетніков. Найкращі слова подяки висловлюємо нашим викладачам, які надихають студентську молодь на пошук істини!» (магістрантка І курсу Анна Городецька, гр. УАФм-18).

Бажаємо здобувачам освіти нових наукових відкриттів!

22496
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31